Weekend zeilen

Doe samen een berg nieuwe ervaringen op tijdens een heerlijk zeilweekend. Ontdek de mooiste bestemmingen in Friesland en Holland, beleef het gezamenlijk met de crew zeilen op een prachtig zeilschip en ontspan aan boord van een comfortabel schip dat helemaal bij uw wensen qua luxe en budget past. Wij leggen u hieronder uit wat er zo fantastisch is aan een weekend zeilen en hoe u dit het beste regelt.

Waarom zou ik een weekend gaan zeilen?

Benedendeks zijn de schepen ruim en comfortabel
Benedendeks zijn de schepen ruim en comfortabel

Inderdaad: u kunt ook lekker thuis gaan zitten. De meeste mensen vinden het veel leuker om gezamenlijk actief bezig te zijn. Een weekendje samen weg en dan ongedwongen tijd met elkaar doorbrengen, plezier voor jong en oud, lekker samen eten - daar gaat het om. Dat hoeft niet per sé op een zeilschip, maar door uw weekend op een zeilschip te organiseren vervalt de noodzaak voor een dagvullend randprogramma aan activiteiten!

Accommodatie & activiteit in één
Een traditioneel zeilschip is eigenlijk uw accommodatie en activiteit in 1. Aan boord bevinden zich verschillende slaapkamers, douches, toiletten, minimaal 1 salon en een ruime keuken (bekijk de scheepspagina's voor de details per schip). Overdag kunt u zo actief zeilen als u zelf wilt: niet iedereen is tegelijkertijd nodig bij de verschillende manoeuvres en meehelpen is dus geheel vrijwillig.

Aanleiding-voor-een-zeilweekend Top-5:
1. Familieweekend
2. Bedrijfsuitje
3. Vriendenweekend
4. Jubileum /verjaardag
5. Teambuilding

"Een zeilweekend is precies zo actief en ontspannen als u zelf wilt. Geniet van een gezamenlijke activiteit terwijl u ondertussen uw complete accommodatie met u meeneemt! Geen weekend is hetzelfde, dus wij helpen u graag persoonlijk bij het uitzoeken van het beste schip en een passend programma."

Hoe ziet mijn zeilweekend er uit?

Globaal gezien - uitgaande van de standaard huurperiode van vrijdagavond 20:00 t/m zondagmiddag 17:00 - is een weekend vrij gemakkelijk in te delen: vrijdagavond inschepen en gezellig borrelen; zaterdag na het ontbijt de route bepalen en de dag zeilend doorbrengen. Geluncht wordt er doorgaans tijdens het varen. Ergens 's middags aankomen in een haven en daar eventueel voor en /of na het diner nog wat ondernemen. Zondag weer uitgebreid ontbijten /brunchen en dan weer een lekker stukje zeilen. 's Middags komt u weer aan in de starthaven. Hoe dit concreet wordt ingevuld verschilt echter van tocht tot tocht!

Plannen of improviseren?
Uw wensen staan centraal bij het plannen van de zeiltocht. Dat begint al op het moment dat wij voor het eerst contact hebben, omdat wij dan meteen al kunnen adviseren welk schip het beste bij uw wensen past. Zelfs als u geen bijzondere wensen heeft, is het vooraf wel fijn om alvast een idee te krijgen van wat er mogelijk is.

Meestal is het verreweg het leukste om op zaterdagochtend samen met de schipper naar de windverwachting te kijken en aan de hand daarvan een plan te maken voor het weekend. Op dat moment kunt u samen bepalen of u bijvoorbeeld halverwege de middag in een haven wilt aankomen om aan land nog wat tijd te besteden, of dat u liever wat langer actief zeilt. Zelfs wanneer u naast het zeilen nog een andere activiteit wilt doen, hoeft dat lang niet altijd vooraf georganiseerd te worden: een fietstocht of museumbezoek kan in heel veel havenplaatsen gedurende de dag nog geregeld worden en een wandeling of strand-middag kan natuurlijk altijd.

"Onze schepen zijn perfect geschikt voor een topweekend met ca. 8 t/m 40 personen. Bij grotere groepen zoeken we twee of meerdere gelijkwaardige schepen voor u uit. Ook met minder personen komen is geen probleem, maar dan is het misschien ook leuk om samen aan een zeilcruise deel te nemen."

Aan boord kan er prima gekookt worden
Aan boord kan er prima gekookt worden

Eten en drinken

Lekker en voedzaam eten hoort natuurlijk zowel bij een dag stevig zeilen, als bij een heerlijk ontspannen dag op het water. Bovendien is gezamenlijk eten supergezellig en dé manier om echt even een moment samen te hebben. Benedendeks is op alle schepen meer dan voldoende plaats om lekker te tafelen en de meeste schepen bieden ook aan dek een gezellig terras.

Koken
Alle schepen beschikken over een keuken met voldoende keuken-inventaris om voor (grote) groepen te kunnen koken. Net zoals samen eten, is samen koken ook gezellig. Het nuttige met het aangename combineren, wijntje erbij, eventueel de kinderen laten meehelpen: iedereen draagt zijn steentje bij. In de meeste havens is het zelfs mogelijk de boodschappen vooraf te bestellen en ze op het schip te laten bezorgen!

Naarmate de groepen wat groter worden, wordt het bereiden van uitgebreide en lekkere maaltijden een wat grotere uitdaging.
Naarmate de groepen wat groter worden, wordt het bereiden van uitgebreide en lekkere maaltijden een wat grotere uitdaging.

Catering arrangementen
Een geweldige manier om met z'n allen lekker te eten, zonder dat (een deel van) de groep steeds de maaltijden moet verzorgen, is het bestellen of samenstellen van een catering arrangement. Alle maaltijden worden bereid door een meegereisde kok. Zo bent u verzekerd van maximaal genieten van het zeilen en het eten, zonder er zelf veel tijd en energie in te hoeven steken.

Uit eten
Het is natuurlijk ook lekker om aan land uit eten te gaan. Dat is bovendien een uitstekende manier om de lokale specialiteiten te ontdekken. Wanneer u zelf voor de maaltijden zorgt, kunt u op het laatste moment besluiten uit eten te gaan - het is bij grotere groepen wel handig uiterlijk in de loop van de middag dan ergens een reservering te plaatsen. Ook een catering-arrangement is te combineren met een diner aan land, maar dan is het belangrijk dit bij de bestelling al door te geven - de kok hoeft dan immers voor één of meerdere diners niet in te kopen!

Drinken
Wanneer u zelf uw maaltijden verzorgt, neemt u natuurlijk het liefste zelf uw favoriete drankjes mee. Uitzondering hierop is de biertap-installatie aan boord van sommige schepen: de biervaten hiervoor kunt u voorafgaand aan de tocht bij ons bestellen. Wanneer u de maaltijden laat verzorgen, neemt u de drankjes daarbij automatisch ook af. Wij informeren u daarover bij uw bestelling.

Waar gaan we naartoe?

Keuzestress! Er zijn zo veel mooie weekend-bestemmingen...

De mogelijke bestemmingen zijn in grote lijnen van 3 zaken afhankelijk:

1. Wat voor soort bestemming heeft jullie voorkeur?
2. Hoe staat de wind (en eventueel stroming)?
3. Wat is het startpunt?

Daarnaast het belangrijk te bepalen hoeveel tijd jullie op de beoogde bestemming nog aan land willen besteden. Kortom: het is het beste jullie wensen en plannen met ons te bespreken, dan kijken we samen wat realistisch lijkt.

Inspiratie:

"De reis is het doel en samenzijn is een bestemming op zich"

Weekend zeilen op het IJsselmeer

Rondom het IJsselmeer liggen veel plaatsen die voor een bezoek tijdens een weekend zeer de moeite waard zijn. Vanuit Lemmer, Stavoren, Makkum en Harlingen zijn ze allemaal tijdens een weekend goed te bezeilen. Rust en ruimte, of een bruisend cultureel en gastronomisch centrum - rondom het IJsselmeer is het allemaal te vinden. Lees hier alles over zeilen op het IJsselmeer

Zeilweekend op de Wadden

De Waddenzee. De exotische trots van het Noorden. Bruisend van activiteit in de zomermaanden, maar bovenal een uniek gebied dat keer op keer weer met haar kwetsbare schoonheid een gevoelige snaar weet te raken. In alle rust over het Wad zeilen is al een vorm van mindfullness op zich. Lees hier alles over de bestemmingen aan de Waddenzee

Op welke schepen kan ik varen?

Kom ook eens een weekend zeilen op de mooiste schepen van Nederland!
Kom ook eens een weekend zeilen op de mooiste schepen van Nederland!

Nu volgt een reclamepraatje, want wij zijn best trots op onze vloot! Die vloot bestaat namelijk uit 16 totaal verschillende zeilschepen, die allemaal hun unieke kenmerken hebben. Wij vinden daarom, dat we voor iedereen het perfecte schip hebben. Soms is dat niet het geval, of heeft iemand anders dat schip al geboekt: dan kennen we gelukkig altijd wel een mooi schip dat wel beschikbaar is en perfect bij uw wensen past. Reken maar dat wij uw zeilweekend serieus nemen! Benieuwd naar onze vloot? Kijk snel op de overzichtspagina, of vraag ons welke schepen wij voor uw weekend kunnen aanbevelen.

Wat zijn de kosten van een weekend zeilen?

Dat is enorm verschillend, omdat alle schepen ook zo verschillend zijn. We geven hieronder dus een (eerlijke) indicatie, maar de exacte kosten kunnen we het beste op basis uw wensen voorrekenen.

De kosten voor het schip zijn, er van uitgaande dat de grote van het schip bij uw groepsgrote past, bij groepen van ca. 10 personen ongeveer €200,- per persoon en bij groepen van ca. 30 personen ongeveer €120,- per persoon.
De huurprijs is op basis van een weekend (vr 20u - zo 17u) in het hoogseizoen incl. de 2 bemanningsleden, havenkosten, brandstofkosten (bij normaal gebruik) en beddengoed incl. dekbedden (de dekbedden zijn niet op alle schepen standaard inbegrepen, maar worden dan desgewenst extra bijbesteld) en op basis van zelfverzorging. Ontvangt u liever een exacte prijsberekening van ons, al dan niet met een cateringvoorstel? Neem dan snel contact met ons op. 

Wat zeggen onze gasten?

  • "Genoten van de reis in zijn algemeenheid. Ontvangst hartelijk en gastvrij. Goede uitleg en ondersteuning bij het zeilen. Prima eten en verzorging. Hut goed en schoon. Kortom: Zeer tevreden."
    Jaap van H.
  • "Zelf heb ik dit al vaker gedaan, maar nog nooit is een tocht zo goed verzorgd geweest. De bemanning was erg vriendelijk. Wouter is met afstand de meest gepassioneerde schipper aller tijden, erg aanstekelijk. De onderneming is een prachtschip. We hebben ontzettend genoten van deze dag en willen jullie hartelijk danken voor alle gezelligheid. We komen vast weer terug!"
    Joost C.
  • "Het was fantastisch! Rinske en Joris uitstekende gastvrouwe en -heer, het schip van alle gemakken voorzien. Zeer gezellige eetruimte en originele bar (een oude 16 m2). Een ruime hut met eigen badkamer en zelfs nog een kast voor je spullen. Prachtig beddegoed en een lekker grote handdoek. De kok, Felix, een talent. Het etwas was geweldig en je merkte hoeveel plezier hij er zelf aan had. Op één van de 2 zeildagen hadden we zelfs een zalige barbecue met allerlei lekkers erbij. Ik doe dit zeker nog eens."
    Henriette B.