<< Terug

Gepubliceerd op 5 mei 2021

Na een hele winter binnenzitten begrijpen we dat je deze zomer lekker in de buitenlucht wilt zijn. Maar lange wachttijden op vliegvelden, uitvallende vluchten, overvolle campings en kilometerlange files in het buitenland zorgen voor heel wat vakantiestress en dwingen ons creatief te zijn. De hoogste tijd om je voorgenomen vakantieplannen overboord te gooien! Wil je toch lekker en ontspannen er op uit deze zomer? Dan biedt Frisian Sailing Company je een avontuurlijke en 100% stressvrije familievakantie.
 
Pak je kans en boek voor jouw gezin (eventueel samen met een ander bevriend gezin) een privécruise op het IJsselmeer of de Waddenzee aan boord van een van onze mooie traditionele zeilschepen. Deze zomer extra aantrekkelijk!

IMG-20190807-WA0002

Ver weg in Nederland

Ontdek samen met je gezin hoe mooi Nederland vanaf het water is. Zodra je aan boord stapt ben je vrij om het ruime sop te kiezen, waarheen je maar wilt. Wat dacht je van heerlijke ruige of lome zeiltochten over het IJsselmeer, afgewisseld met bezoekjes aan verschillende leuke havenstadjes? Even een lekker frietje of visje halen… Zelf uitgebreid koken aan boord is natuurlijk mogelijk, maar hé het blijft tenslotte wel vakantie ;-)

   
   
   

IMG-20190806-WA0003

Geen stress

Geen dag op het schip is hetzelfde, behalve dat iedereen lekker veel buiten is, de natuur als vanzelf aan je voorbij trekt en je voortdurend optimale vrijheid ervaart. Zeeën van vrije tijd strekken zich deze zeilvakantie voor je uit. Voor je het weet is je batterij weer volledig opgeladen. En ook al bracht je de afgelopen maanden al zoveel tijd met je gezin door, tijdens een ontspannen privécruise kom je eindelijk weer echt aan elkaar én jezelf toe. Het wordt sowieso een bijzondere ervaring, ver weg van de dagelijkse drukte en actualiteit. Precies. Op onze schepen voel je even géén stress.

  
    

Zeehonden - close-up

Ga je mee WAD gaafs doen?

Als je echt de meest ultieme zeilvakantie wilt beleven kies je voor een cruise op de Waddenzee. Droogvallen op de bodem van het Wad is een absoluut hoogtepunt. Zet je zintuigen op scherp, kijk hoe het water langzaam verdwijnt en voel hoe het schip zachtjes haar buik op het zand neervlijt. Klim van boord en maak een wandeling over de zeebodem. Zoek krabbetjes, kokkels, pieren…, er valt zo verrassend veel leven te ontdekken onder je blote voeten!

Dus. Een weekend of (mid)week een heel schip voor jezelf… why not?

   

Zeven Wouden droogvallen 2

Kies bijvoorbeeld een willekeurige plek waar je voor anker wilt en spring allemaal tegelijk in het heldere en verfrissende water. Gezellig en ontspannen eten wanneer het jullie uitkomt, samen een spelletje doen. Eindeloze gesprekken voeren met een wijntje in de hand… Lekker barbecuen, zonnebaden, een goed boek lezen… Richting de horizon koersen met de wind door je haren, je in het zweet werken om de zeilen te hijsen, aan het roer of helemaal voorop dek staan. Waar eerder zag je de zon zo mooi ondergaan?

Je kan er trouwens ook voor kiezen om helemaal niet te zeilen. Dan is een van onze schepen gewoon een bijzonder ‘vakantiehuis’ op een niet alledaagse bestemming. Fietsen of wandelen in de omgeving, een bezoekje aan één van de gezellige Friese steden met allemaal hun eigen unieke fontein of gewoon wat luieren aan dek.
Een verrassend verblijf wordt het zeker.

Jazeker, wij zijn van plan er onvergetelijke zomermaanden van te maken. Jij toch ook?

Boek hier een exclusieve gezinsvakantie op het water