Maatregelen aan boord

Laatste update: woensdag 10 maart 2021, 12:30 uur

Aan boord worden diverse maatregelen genomen om onze gasten en de bemanning te beschermen. Per schip zullen de maatregelen op details verschillen. De geldende maatregelen zijn afhankelijk van de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Als deze richtlijnen soepeler of strenger worden, zullen aan boord ook de maatregelen aangepast worden.

Algemene maatregelen

  • We houden minimaal 1,5 meter afstand van elkaar onder dek
  • We vermijden fysiek contact, waaronder handen schudden
  • We wassen regelmatig onze handen met zeep
  • We hoesten en niezen in onze elleboog
  • We gebruiken papieren zakdoekjes

Voelt u zich grieperig of verkouden dan vragen we u de door de overheid afgekondigde periode thuis te blijven, zodat we de gezondheid van de andere gasten aan boord en onze bemanningen kunnen waarborgen.

Hygiene aan boord

De schepen worden tussen de verschillende tochten extra goed schoonmaakt. De bemanning draagt hierbij handschoenen. De verschillende ruimtes worden goed gelucht, en oppervlakten en contactpunten zoals deurklinken en lichtknopjes worden gedesinfecteerd.

Tijdens uw verblijf aan boord bent u zelf verantwoordelijk voor de dagelijkse reiniging onder dek.

De bemanning reinigt regelmatig de reling aan dek en andere veel aangeraakte oppervlakten.  

Aantal deelnemers aan boord

In Nederland mag op dit moment maximaal 1 huishouden aan boord verblijven. Kinderen tot en met 12 jaar tellen hierbij niet mee. Wanneer het om een gezamenlijk huishouden gaat, geldt er geen beperking van het aantal mensen aan boord.

Aan dek geldt er geen maximum. Zeilen zelf geldt als sportactiviteit. Tijdens het zeilen geldt voor iedereen vanaf 27 jaar de 1,5 meter afstand. Onder de 27 jaar hoeft tijdens het zeilen geen 1,5 meter afstand gehouden te worden.

<-- terug naar Coronavirus