Informatie over omboeken of annuleren

Laatste update: 9 februari 2022

Annulering

Ons doel is een onbezorgd en veilig verblijf aan boord, voor zowel onze gasten als ook voor de bemanning. U bent van harte welkom, wanneer de overheid geen restricties opgelegd heeft waardoor uw verblijf aan boord niet mogelijk is.

Wanneer u toch twijfelt, kunt u natuurlijk uw zeiltocht annuleren op grond van de algemene voorwaarden. Deze worden u bij de boekingsovereenkomst meegezonden en vindt u ook bij onze 'Zekerheden en voorwaarden'

Of uw verzekering de annulering dekt is afhankelijk van uw verzekering. We adviseren u daarover contact met uw verzekeraar op te nemen.

Mocht u geannuleerd hebben, maar een week voor de oorspronkelijke aankomstdatum is het schip nog beschikbaar? U bent van harte welkom! U betaalt het resterende bedrag tot de oorspronkelijke huurprijs en uw zeiltocht kan alsnog plaatsvinden.

Wanneer u zelf kiest uw reis te annuleren en de zeiltocht kan op een later moment door omstandigheden niet meer doorgaan, heeft u geen recht meer op een voucher of teruggave van het geld. De overeenkomst is immers door de annulering ontbonden.

Omboeken

Wanneer op basis van de door de overheid opgelegde maatregelen uw zeiltocht niet kan plaatsvinden, kunt u deze kosteloos omboeken. Het aan ons betaalde bedrag nemen we mee als aanbetaling voor uw omgeboekte zeiltocht. De restricties op de datum van afvaart zijn doorslaggevend. We kijken hier 14 tot maximaal 20 dagen vooruit.

Wanneer u uw zeiltocht niet wilt of kunt omboeken, storten wij uw reeds aanbetaalde bedrag terug. Dit geldt als uw zeiltocht door de scheepseigenaar geannuleerd wordt of wanneer de tocht op basis van de restricties niet door kan gaan. 

Indien de zeiltocht op het geboekte schip op basis van de geldende restricties niet door kan gaan, kunnen we samen met de groep kijken naar andere mogelijkheden, zoals het vinden van een groter schip of de groep opdelen over twee schepen, die dezelfde route varen.
    

Uw zekerheden wanneer uw zeiltocht op basis van restricties niet door kan gaan:

  • kosteloos omboeken naar een later tijdstip of
  • uw aanbetaling terug

   
     

<-- terug naar Coronavirus