<< Terug

Gepubliceerd op 9 augustus 2016
Reality check: u zult straks weer moeten werken

Terwijl een groot gedeelte van Nederland lekker van vakantie geniet, zult u er binnenkort weer aan moeten geloven. Er moet weer gewerkt worden. Nu kan dat voor de afwisseling best leuk zijn, maar wij brengen onze tijd ook liever door met watersport gerelateerde zaken. Wij geven u graag een paar tips om uw werkweken zo dragelijk mogelijk te maken, door er zo veel mogelijk watersport in te verweven.

  1. Mijd (soepele) samenwerking met collega’s zo veel mogelijk. Communiceer zelf zo omslachtig mogelijk en interpreteer de input van collega’s op de minst plausibele manier. Een teambuilding (op een zeilschip) is bijna onvermijdelijk – bij een goede uitvoering misschien zelfs een meerdaagse all-inclusive teambuilding!
  2. Staar bij vergaderingen zo veel mogelijk uit het raam, en reageer waar mogelijk op twee agendapunten geleden. Grote kans dat het middenmanagement naar een inspirerende vergaderlocatie gaat zoeken en de volgende vergadering op een traditioneel zeilschip plaatsvindt.
  3. Zoek naar bewijzen – of fabriceer ze desnoods – dat de klanttevredenheid van uw organisatie aan het kelderen is. Een incentive op een luxe zeilschip is de manier om het tij te keren en wie kan deze beter organiseren dan u?

*disclamer: uitvoer van de bovenstaande tips is op eigen risico. Wanneer u uw baan liever niet op het spel zet, is het misschien beter om met een paar vrienden gewoon een weekend te komen zeilen, of om een paar snipperdagen te gebruiken om met een zeilcruise mee te gaan!