Koken voor een grotere groep, hoe organiseren we dat?

Geen paniek, met wat hulp gaat het zeker lukken. Een goede voorbereiding is overigens wel het halve werk!

Persoonlijk advies-witruimte

Houd u er rekening mee, dat een schip tijdens het zeilen vak scheef ligt. Dit en mogelijke golven kunnen het koken bemoeilijken. De hoofdmaaltijd kan dus het beste 's avonds gegeten worden.

Onderstaand nog een aantal praktischer tips voor het koken een voor groep op een zeilschp.
U heeft verschillende mogelijkheden:

1. Vind de hobbykok in uw groep

Over het algemeen vindt u één of meerdere mensen in uw groep die genieten van koken en graag dit deel van de reis willen voorbereiden.

Heeft u inspiratie nodig? Recepten voor groepen vindt u hier:

https://www.ah.nl/allerhande
https://www.voedzaamensnel.nl/category/hoofdgerecht/
https://recepten.lidl.nl/

Tip: U kunt het de kok makkelijker maken door de rest van de groep in teams op te delen. Deze teams kunnen dan helpen met de voorbereidingen, tafeldekken en afwassen naderhand. Daardoor staat het kook-team niet de hele dag in de keuken. Bovendien bevordert dit het groepsgevoel.

2. Maak het eenvoudiger door 's avonds uit eten te gaan

Heeft u geen geschikte deelnemer die het koken wil organiseren? Dan kunt u ook alleen het ontbijt en middageten aan boord organiseren en 's avonds in de haven uit eten gaan.

Nog eenvoudiger maakt u het uzelf door iedereen bij het ontbijt een eigen lunchpakket te laten klaarmaken. Een grote schaal vers fruit en klaar bent u.

3. Boek uw schip met vol- of halfpension

U heeft helemaal geen zin om uw kostbare tijd in de keuken door te brengen? Dan kunt u eenvoudig het schip met catering boeken. In dat geval reist er een kok met u mee die de maaltijden voor de groep toebereidt.

Een aantal mogelijkheden vindt u in onze cateringlijst. Deze lijst is niet voor alle schepen van toepassing.

4. Team-kook-arrangement

Wij organiseren een kok voor u. Hij plant de maaltijden en doet al het boodschappen vooraf. Wanneer u aan boord komt, wordt de groep verdeeld in kookteams. Samen met de kok wordt per team een maaltijd bereid en de keuken naderhand opgeruimd. Alles draait hier om gezelligheid en het gezamenlijk aanpakken. 
We kunnen er naar wens ook een competitie van maken. Welk team heeft zichzelf overtroffen? Na afloop wordt democratisch gestemd en natuurlijk ontvangen de winnaars een prijs!

Interesse?

Neemt u hier eenvoudig contact met ons op!

Terug naar overzicht