<< Terug

Gepubliceerd op 10 juni 2016

Het combineren van voetbal en zeilen, dat kan twee dingen betekenen:
1. Een teamuitje met je voetbalelftal
2. Een zeiltocht tijdens een groot voetbaltoernooi
Omdat vandaag het EK-voetbal begint, geven we je graag een paar tips zodat je na een heerlijke zeildag niets van de wedstrijden hoeft te missen.

Het is belangrijk om te weten dat lang niet alle schepen over (kabel)televisie beschikken. Op sommige schepen kan er via de schipper wel een televisie geregeld worden, maar dan moet dit ongeveer een week voor afvaart wel bij ons bekend zijn. Voor wie tijdens de zeiltocht graag de wedstrijden ziet, hebben we een paar tips op een rijtje gezet.

Controleer vooraf of er een televisie aan boord is met een verbinding waarmee de wedstrijd ontvangen kan worden.

Bestel, als uw schip ook over een biertap beschikt, ook alvast een vat bier (bij voorkeur minimaal een week voor afvaart). Een koud, vers getapt pilsje doet het altijd goed bij een mooi potje voetbal!

Vergeet streamen. Lang niet overal is voldoende dekking voor het streamen van een voetbalwedstrijd. Sommige schepen beschikken wel over Wifi, maar de snelheid daarvan is doorgaans ook niet voldoende voor het streamen van video.

Geniet, wanneer uw schip niet beschikt over een televisie, van de wedstrijd in een café in de haven waar u op dat moment bent. De schipper is in de meeste havens wel bekend en kan u een etablissement aanbevelen waar uw groep de wedstrijd kan volgen. Laat het de schipper weten voordat u ’s ochtends vertrekt als u een wedstrijd per sé wilt zien, zodat de bestemming er eventueel op uitgezocht kan worden.

Respecteer het dat niet iedereen van voetbal houdt – of in ieder geval een beetje minder dan u. Overleg met de gehele groep of het aan boord kijken van de wedstrijd wel geschikt is, of dat sommige mensen misschien een voetballoze avond aan boord willen. In dat geval is het wellicht sowieso aan te bevelen de wedstrijd in een café te kijken. Bespreek dit in de groep en maak er afspraken over. Het moet immers voor iedereen leuk blijven!