<< Terug

Gepubliceerd op 9 december 2016
Zeilcruise versus meezeilreis

Een zeilcruise op een traditioneel zeilschip is een redelijk nieuw fenomeen, meezeilen kon al vele jaren daarvoor. Wat zijn nu de belangrijkste verschillen tussen een “gewone” meezeilreis en een zeilcruise? Wij hebben het voor u op een rijtje gezet.

Wie denkt dat er afgezien van de naam geen wezenlijke verschillen zijn doet zichzelf tekort. In het kielzog van de opkomst van de cruisemarkt (op van die drijvende flatgebouwen) hebben wij samen met onze schippers goed gekeken naar wat wij nog leuker konden maken in ons aanbod. Tijden veranderen immers.
 
Onze schippers zijn zo ongeveer de meest gastvrije en hartelijke mensen die wij ons kunnen voorstellen – daar is weinig veranderd. Toch zorgen onze schippers voor de grootste verandering: u mag onderweg zoveel meehelpen met de zeilmanoeuvres als u wilt, maar u zult zich geen moment bemanningslid voelen. De oude vertrouwde corveelijst ontbreekt en u zult zich de gehele reis dus echt gast voelen. Onze schippers en hun bemanning leggen u volledig in de watten.

Ten tweede zijn zo veel mogelijk extra kosten verdwenen. Alle kosten zitten zo veel mogelijk in de basisprijs verwerkt. U hoeft bij het inschepen nooit meer in de boordkas te storten voor zaken als havengeld en de inkoop van de maaltijden. Op een paar budgetreizen na, zijn overal de bedden voor u opgemaakt – zonder extra kosten natuurlijk. En als er zaken zijn die niet bij de basisprijs zijn inbegrepen (zoals de drankjes bijvoorbeeld) wordt u daarover vooraf heel duidelijk geïnformeerd.

Tot slot zijn heel veel reizen er ook echt anders uit gaan zien. In plaats van de hele dag op het water door te brengen, hebben onze schippers voor u een interessant en gevarieerd programma samengesteld. Er zijn veel zeilcruises waarbij ruim tijd is ingepland om de bezienswaardigheden onderweg te bekijken, waarbij verschillende excursies zijn ingepland en waarbij een heel programma met fietsroutes en excursies voor u is samengesteld. Altijd een mooie balans tussen zeilen en een activiteit aan land, tussen actief en cultureel.