<< Terug

Gepubliceerd op 19 december 2017
Terugblik op 2017

Het einde van 2017 komt zicht, tijd om even kort terug te kijken op afgelopen seizoen.

Klipper Dageraad
Klipper Dageraad

Begin 2017 konden we een nieuw schip in de vloot verwelkomen: de Dageraad. Deze imposante tweemaster met ruim 710m2 aan zeiloppervlak is geschikt voor maximaal 37 personen. Genoeg plaats voor een avontuurlijke schoolklas, een gezellig familieweekend of een ontspannen bedrijfsuitje. Het schip beschikt over een grote, gezellige salon met bar, een bruiloft of huwelijksfeest behoort dus zeker ook tot de mogelijkheden.

Gedurende het seizoen zijn er rondom het IJsselmeer en op de Waddenzee een aantal zeilwedstrijden geweest waar schepen uit de vloot aan mee hebben gedaan. Succesvol waren de Zwarte Valk tijdens de Kuiper Brandarisrace, het schip eindigde op een welverdiende eerste plaats in de categorie van de kleine klippers! De Alida werd vijfde bij de Waddenrace, het eerste weekend van november. Tijdens deze wedstrijd moeten de schepen een aantal havens op Texel, Vlieland en Terschelling aanlopen. De volgorde kunnen de schippers zelf bepalen. Allesbepalend voor de succesvolle race is behalve tactiek ook kennis van het schip. het Wad en het weer.
Otte Groenhof won met zijn Beantra de prijs voor de meest opvallende prestatie. Hij dacht namelijk 50 meter vóór de finish de finishlijn al gepasseerd te zijn, en liet daarom te vroeg de zeilen neer en startte de motor. Volgend jaar oktober doet hij opnieuw een poging de felbegeerde Zilveren Haring te winnen!

Pechvogels waren de Vertrouwen tijdens de Muider Hardzeildagen. Door gebrek aan wind, wist Reinold het schip niet over de finishlijn te varen. En de Dageraad verspeelde tijdens de Waddenrace zijn kluiverboom. Ondanks de enorme oppervlakte aan zeil eindigde schipper Alex hierdoor niet in de hoogste regionen. Alex is er van overtuigd dat zijn schip tot de snelste van het IJsselmeer behoort en waagt natuurlijk volgend jaar weer een poging om dit te bewijzen!

Al met al een mooi en veelal succesvol wedstrijdseizoen. Ook onze andere schepen hebben heel veel enthousiaste gasten aan boord gehad. Ondanks soms wisselende weersomstandigheden van een prachtige juni maand en een zomerstorm begin september gingen de groepen aan het eind van hun verblijf opgetogen van boord. Onze schippers hebben hun best gedaan de gasten zoveel mogelijk naar de zin te maken en ze het beste van het schip, het vaargebied en van Nederland te laten beleven.

Sloten 1(JZ)