<< Terug

Gepubliceerd op 27 juli 2015
Skūtsjesilen: dat kan jij ook!

Jaarlijks zijn in de maanden juli en augustus de Friese Meren het domein van de skūtsjes – de traditionele platbodems die vroeger dienden voor het transport op de ondiepe Friese wateren. In de wedstijden van de SKS en IFKS strijden de skūtsjes van verschillende plaatsen in Friesland en hun professionele crew om het hoogste plekje op het erepodium. Maar wist je al dat wedstrijdzeilen op een traditionele platbodem voor iedereen is weggelegd?

Op dit moment is zijn de wedstrijden van het SKS in volle gang en strijden Joure en Langweer om de winst. Onze steun gaan natuurlijk uit naar het skūtsje van Lemmer. Wie meer wil weten over de historie en traditie van de skūtsjes kan het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek bezoeken. Tip: kom een weekend zeilen in Friesland met je familie of vrienden en bezoek het museum met een traditioneel zeilschip. De echte puristen kiezen voor hun tocht dan natuurlijk Skūtsje de Trouwe Hulp!

Voor wie de spanning van een zeilwedstrijd op een traditioneel zeilschip wil beleven hebben wij goed nieuws: dit najaar en volgend voorjaar zijn er weer verschillende zeilwedstrijden waar de schepen van Frisian Sailing Company ook regelmatig hun kunsten komen vertonen. Deelnemen kan zelfs zonder ervaring, we raden je wel aan om het schip een dagje langer te boeken, zodat de hele groep een dag in training kan. Voor welke wedstrijden kan je je dit najaar nog voorbereiden?

  • Klipperrace Enkhuizen 10 & 11 oktober
  • Brandarisrace 17 & 18 oktober (startbewijzen zijn schaars. Zeven Wouden is al ingeschreven!)
  • Bontekoerace Hoorn 24 & 25 oktober
  • Waddenrace 7 & 8 november

Enthousiast geworden? Vraag bij ons vrijblijvend de beschikbaarheid op en geef daarbij aan welke wedstrijd(en) jullie willen meedoen.