<< Terug

Gepubliceerd op 12 augustus 2022

Op 25 januari is het ‘de dag van de werkplek’. De perfecte dag om na te denken over hoe iedereen zo efficiënt mogelijk kan werken en uiteraard over de indeling van de kantoortuin.
Daarbij staat deze dag helemaal in het teken van de werknemer en diens behoeftes, rol en werkstijl. Hoe leuk is het dan om deze dag met het hele bedrijf door te brengen op een traditioneel zeilschip? Bovendien kun je het werken combineren met een stukje teambuilding door samen het zeilschip te laten varen. 

overleg-onder-dek

Op de dag van de werkplek is het extra leuk om de bekende kantoortuin te verruilen voor een origineel kantoor. Gebruik daarom een van onze schepen als “kantoor op locatie”. Vergader deze dag over de werkplek zelf of gebruik de inspirerende omgeving om een presentatie te geven of om over van alles en nogwat te brainstormen. U zult merken dat de leukste ideeën ontstaan omdat deze meetings op een andere locatie worden gehouden. Uiteraard kan iedereen ook gewoon aan boord of in de salon van het traditionele zeilschip gaan zitten om te werken.
 
Het eigen kantoor waar de meeste mensen 5 dagen in de week komen is voor hen namelijk een “te” bekende omgeving geworden. Op deze plek wordt er niet afgeweken van gewoontes. De meeste mensen hebben namelijk een bepaald ritueel op kantoor; om de tijd de mail checken, even een rondje naar het koffiezetapparaat of het toilet en die ene collega storen als je hem of haar echt nodig hebt. Om te werken op een onbekende plek wordt de werknemer uit zijn of haar normale manier van doen getrokken, waardoor die ene brainstorm ineens op veel meer ideeën kan rekenen.

36695031052_ccae4f4ddc_o

Organiseer bovendien tijdens de pauze een uitgebreide lunch en begin rond een uur of 5 met een heerlijke borrel om de geslaagde dag af te sluiten. Wilt u het dagje “kantoor op water” afsluiten door er een personeelsfeestje aan vast te koppelen? Kies er dan voor om na het werk diverse teambuilding activiteiten te organiseren. Zo komt het team nog dichter tot elkaar en wordt de werksfeer nog leuker! Dit kan aan boord zijn door gezamenlijk te leren zeilen, of u meert aan bij een stad of dorp en speelt hier bijvoorbeeld een citygame.
    

Enthousiast geworden om het bekende kantoor eens te verruilen voor een “kantoor op het water”? Bekijk dan de mogelijkheden op onze website of overleg telefonisch uw wensen met ons. We denken graag mee over de invulling van een unieke dag of meerdere dagen (met overnachting) op een traditioneel zeilschip!