<< Terug

Gepubliceerd op 25 september 2019

Het zal toch niet… Precies op die ene dag dat u een fantastische zeiltrip heeft geboekt voorspelt men herfstachtig weer. Een flinke portie wind en zo nu en dan een flinke bui. Brrr, dat is balen. En ja, natuurlijk is het IJsselmeer altijd mooi. En misschien valt het uiteindelijk mee. Maar we begrijpen best dat u zich ook een beetje zorgen maakt. Of iedereen zich aan boord van het schip wel vermaakt onder deze omstandigheden. Wees gerust, met deze tip wordt het toch nog een onvergetelijke dag!

Familiebutton NL

U heeft iets te vieren. Een speciale verjaardag, of een jubileum bijvoorbeeld. Zo’n prachtige zeiltocht op het IJsselmeer leek u het ideale uitje met vrienden of familie. En dat zijn we helemaal met u eens, want zeilen op een traditioneel schip is inderdaad een bijzondere activiteit die al gauw een onvergetelijke herinnering wordt.

Alleen, of het nu maart is of juli… in Nederland weten we helaas nooit zeker of de zon schijnt of het regent.

in-de-sluis

Mens-erger-je-niet

Stel nu dat uw aanstaande uitje in het water dreigt te vallen… dan biedt goede kleding bescherming tegen weer en wind. In elk geval tijdens het avontuur dat zich bovendeks sowieso afspeelt. Benedendeks biedt de salon van het schip een comfortabel, droog en warm verblijf aan al uw gasten. En schrik niet, daar bent u gedurende de dag echt niet veroordeelt tot vele potjes mens-erger-je-niet.

Met behulp van deze tip, blijft uw tocht op het water ook bij minder goed weer een verrassende activiteit, waar nog lang over nagepraat wordt!

INFORMEEL SPEEDDATEN

Jazeker, u leest het goed: ga speeddaten. Niet zozeer om een nieuwe liefde te ontdekken..., wel met als doel de ander beter te leren kennen. Een kort gesprek kan zomaar grappig, interessant of verrassend zijn. Of je elkaar nu al jaren kent of nog nooit gezien hebt.

Tijdens een groepsuitje mag u het maken van contact best een beetje in scene zetten. Want, u herkent het vast wel: bij een feestje of familiedag zoeken vaak dezelfde personen elkaar op. Zo kan het zelfs gebeuren dat sommige mensen elkaar met enige regelmaat op een gelegenheid treffen, maar elkaar nooit echt spreken. Met een speeddate-sessie brengt uw zeiltrip brengt daar dus verandering in!

Een paar minuten luisteren naar elkaar. Zo’n moment kan, net als bij een reguliere speeddate, het begin zijn van een waardevolle nieuwe relatie. Waarin liefde geen rol hoeft te spelen. Hoewel, je weet maar nooit natuurlijk... ;-)

Zo doe je het:

  • verdeel het gezelschap in willekeurige koppels
  • wijs voor het begint aan wie blijft zitten en wie steeds van plek wisselt
  • hou 5 minuten gesprekstijd aan per ronde met een wisseltijd van 1 minuut, dat houdt de vaart er lekker in
  • gebruik een tablet of telefoon als timer, waarbij een duidelijk start en eindsignaal klinkt
  • en… babbelen maar!

Tips om uw gezelschap comfortabel in gesprek te krijgen:

  • zorg voor gesprekskaartjes op tafel, zodat het vinden van een onderwerp geen probleem is
  • las bij een groot gezelschap een pauze in, zodat iedereen even op adem kan komen
  • deel na afloop (en eventueel in de pauze) een drankje en een lekkere snack uit, zodat iedereen ontspannen kan nakletsen en zijn of haar ervaringen met deze vorm van speeddaten kan delen

Is deze vorm van speeddaten perfect voor uw gezelschap? Maar heeft u de pech dat uw geplande zeiltrip net op een schitterende, zonovergoten dag valt? Tsja, mens-erger-je-niet… ;-) Bovendeks bieden onze traditionele zeilschepen natuurlijk ook volop de ruimte voor een nadere kennismaking, antwoorden op intrigerende vragen of gewoon een goede grap. Het onmetelijke uitzicht biedt vast een hoop inspiratie!

Uitgebreide informatie over een zeiltocht met vrienden en familie