<< Terug

Gepubliceerd op 12 september 2022

Tijdens een dag of meerdere dagen op een zeilschip met vrienden of familie wilt u natuurlijk ieder moment vastleggen. Zo heeft u de mooiste herinneringen voor later en kan u altijd nog terugdenken aan de zeiltocht. Hoe gaaf is het dan om de mooiste én leukste foto’s te maken op echte fotogenieke plekken die u tijdens uw vaartocht bezoekt. Graag vertellen wij u de meest fotogenieke plekken die u in ieder vaargebied kunt bezoeken voor de leukste foto’s voor op bijvoorbeeld Facebook, Instagram of voor in het plakboek.

In de eerste plaats is een foto aan boord van het schip al een goed idee voor een prachtig beeld. Met de horizon op de achtergrond is iedere plek op het dek gegarandeerd de ideale plek voor een schitterende foto. Maak ook zeker een foto tijdens het zogenaamde ‘golden hour’. Hiermee worden het uur voor zonsondergang en na zonsopkomst aangeduid. Tijdens deze uren is het licht extra mooi; zo krijgt de foto een gouden gloed en ontstaan er geen harde schaduwen.
 
Rond de vaargebieden waar Frisian Sailing Company opereert zijn verder diverse fotogenieke plekken te vinden. Hier kunt u zowel prachtige stillevens maken als de hele familie- of vriendengroep op de foto zetten.

Fotogenieke locaties rond het IJsselmeer

Ameland5 (WF)

Ten eerste ligt aan het IJsselmeer bij het strandpaviljoen in Hindeloopen een lange rij paaltjes die recht het water inlopen. Prachtig voor een shot tijdens zonsondergang of om voor te poseren. Maak bij het voormalig eiland Urk een foto bij de vuurtoren of vanaf het schip met uitzicht op de authentieke gebouwen in de haven. Wilt u een foto maken bij een kasteel? Maak dan een stop langs de oevers van het IJsselmeer bij Kasteel Radboud. Meer historie vastleggen? Schiet dan een mooi plaatje bij het steigertje in de buurt van het Vlietermonument bij de afsluitdijk.

Ook het plaatsje Stavoren is heel fotogeniek te noemen. Het havenhoofd is vooral een plek waar veel mensen foto’s nemen. Vaart u onder de Ketelbrug, de verbinding tussen de Noordoostpolder en Oostelijk Flevoland, door? Dan kan u hier ook schitterende plaatjes schieten.
 

Mooie plekjes rond de Waddenzee op beeld

Zeehonden - panorama

Als u rond de Waddenzee vaart kan u op zoek gaan naar de gewone en grijze zeehond. Deze dieren relaxen vaak op diverse zandbanken. Ook zijn er vele vogels te fotograferen in het gebied. Vergeet ook zeker niet om foto’s te maken van het bijzondere landschap van de Waddenzee, bij zowel eb als vloed. De vuurtorens van de Waddeneilanden zijn verder ook schitterende én herkenbare plekken om foto’s te maken.

  
  

Het Markermeer op de foto

190917 Gaia

In de plaats Marken, waar het Markermeer naar is vernoemd, vindt u één van de meest bekende vuurtorens van Nederland. Bij dit “Paard van Marken” maakt u schitterende foto’s. Ook zijn de ijsbrekers van Marken een zeer geliefde plek voor leuke kiekjes. Maak ook zeker mooie foto’s in het plaatsje Hoorn, waar nog vele oude havenhuisjes te vinden zijn. Ook in Monnickendam vindt u nog veel van dit soort huisjes. Hier is het verder leuk om een foto te maken bij de houten ophaalbrug. Toch liever foto’s maken van een bijzonder stukje natuur? Dan zijn de Marker Wadden een goede plaats. Hier zet u onder andere een heleboel verschillende vogelsoorten op beeld.

  
  

De Friese Meren vastleggen op camera

Het vastleggen van een schitterend waterlandschap of uitgestrekte weilanden is in het Friese merengebied heel goed mogelijk. Op deze meren kunt u ook de zonsondergang perfect vastleggen. In het gebied kunt u verder diverse stops maken om te fotograferen. Maak bijvoorbeeld een foto van de Waterpoort in Sneek of bezoek de fotogenieke kleine dorpjes Hemelum, Oudega en Koudum. Uiteraard kunt u tijdens het zeilen langs de diverse dorpjes en steden aan de Friese Meren mooie stadsgezichten maken. 

Het bezoeken van al deze mooie fotolocaties is ideaal tijdens een zeiltocht door het specifieke gebied. Enthousiast geworden om met vrienden of familie een zeiltocht te maken en onderweg diverse mooie foto’s te maken en herinneringen vast te leggen? Bekijk dan de mogelijkheden op onze website of overleg telefonisch uw wensen met ons. We denken graag mee over de invulling van een unieke dag of meerdere dagen (met overnachting) op een traditioneel zeilschip!