<< Terug

Gepubliceerd op 8 juni 2022

Bedrijfsuitjes zijn het moment om als collega’s nader tot elkaar te komen. Door elkaar buiten kantooruren op een ontspannen manier te spreken wordt de teamspirit vergroot, wat werken uiteindelijk een stuk leuker maakt! Maar is het een goed idee om tijdens het bedrijfsuitje de partners van uw medewerkers ook mee te vragen? Hieronder beschrijven wij diverse redenen om de partners wel of niet mee te nemen naar een bedrijfsuitje op een zeilschip. Zo kan u gemakkelijk zelf een keuze maken en vervolgens heerlijk genieten van het uitstapje!

Redenen om de partner wel mee te nemen op het uitje

Banjaard-27

Om iemand echt goed te leren kennen moet je ook kennismaken met de partner van die persoon. Immers is de partner een groot onderdeel van iemands leven. Er hoeft na een bedrijfsuitje namelijk niet meer gesproken te worden over termen als “mijn vriend/vriendin, man/vrouw of partner”, maar de betreffende persoon kan gewoon bij naam genoemd worden. Bovendien is het op deze manier zoveel gemakkelijker om te praten over iemand. Dit maakt uiteindelijk de gesprekken op kantoor veel persoonlijker. 

Heeft u in uw bedrijven mensen werken die wat geslotener/introverter zijn? Door hen hun partner mee te laten nemen op een bedrijfsuitje kan de ongemakkelijkheid die zij wellicht ervaren tijdens zo’n uitje weggenomen worden.
 
Wilt u dus focussen op gezelligheid met overheerlijke hapjes en drankjes aan boord tijdens een bedrijfsuitje? Dan is een zeil uitstapje inclusief partners een goed idee. Uiteraard geldt wel altijd dat de partner zich er ook comfortabel bij moet voelen om mee te gaan op een uitje met voor hem of haar veelal onbekende mensen. 

Redenen om de partner niet mee te nemen op het uitje

zeilen

Als het hele uitje centraal staat omtrent teambuilding en de teamspirit verbeteren heeft een partner hier natuurlijk weinig te zoeken. Als u echt een eenheid wilt maken van uw team dan kiest u daarom beter ervoor om de partners niet uit te nodigen. Spellen aan boord en stops met spellen in diverse plaatsen lenen zich beter voor een bedrijfsuitje zonder partners. Hetzelfde geldt voor het samenwerken om het zeilschip daadwerkelijk in beweging te laten komen.
 
Verder kan het uiteraard voorkomen dat sommige collega’s helemaal geen partner hebben, in scheiding liggen of misschien zelfs weduwe of weduwnaar zijn. Hierdoor kan het onderwerp bij deze mensen gevoelig liggen, waardoor het voor hen minder leuk zal zijn om samen met partners van anderen op stap te gaan. Neem daarom de persoonlijke situatie van uw medewerkers mee in uw overweging. 
  
  

Enthousiast geworden om met uw bedrijf een zeiltocht te gaan maken? Bekijk dan de mogelijkheden op onze website of overleg telefonisch uw wensen met ons. We denken graag mee over de invulling van een unieke dag of meerdere dagen (met overnachting) op een traditioneel zeilschip!