Terug naar: Bestemmingen IJsselmeer | Bestemmingen Waddenzee | Bestemmingen Markermeer | Bestemmingen Friese Meren

Terschelling

Terschelling is een groot en veelzijdig Waddeneiland met zowel uitstekende voorzieningen en horeca als ook een uitgestrekt duin- en natuurgebied direct op loopafstand van het schip. Bijna het hele jaar door bruist Terschelling van de bedrijvigheid. Verken het eiland op uw gemak op de fiets, of blijf in de buurt van de haven en bezoek daar de hippe winkeltjes, het zandstrand, of een gezellig restaurant.

Algemeen

Terschelling is over het algemeen een actief eiland. Hoewel op het Wad en de Waddeneiland onthaasten overal wel mogelijk is - zo ook in de duinen en binnenlanden en op de stranden van Terschelling - komen de meeste bezoekers Terschelling actief ervaren. De vele terrasjes en cafés in West-Terschelling, dat direct aan de haven ligt, bieden dan een uitstekende afsluiter van een actieve (of minder actieve) dag. Terschelling is een heerlijke bestemming voor een weekend zeilen vanuit Makkum en Harlingen, of een lang weekend (of langere tocht) vanuit Lemmer, Stavoren, of Enkhuizen.

Voorzieningen

  • Supermarkten
  • Winkelstraat
  • Fietsverhuur
  • VVV-kantoor
  • Uitgestrekte zandstranden
  • Groot natuurgebied
  • Veel verschillende restaurants
  • Gezellige terrasjes en strandpaviljoens
  • Enkele musea en kunstgaleries

Bezienswaardigheden & activiteiten

Op Terschelling worden de hele zomer door talloze activiteiten, excursies en grote en kleine evenementen georganiseerd. Oerol is daarvan de bekendste, maar er is veel meer te beleven. De plaatselijke VVV weet niet alleen alles over de bezienswaardigheden op het eiland, maar heeft ook nog eens een vrij compleet overzicht van alle evenementen. Kijk op www.vvvterschelling.nl/evenementen voor dit overzicht.

In het Natuurmuseum Terschelling is een mooi overzicht te zien van de natuur op het eiland. Er zijn vaste collecties van dieren en planten, er is een zeeaquarium en er zijn wisselende (foto-)exposities rondom het thema "natuur op Terschelling". Alle informatie staat op www.natuurmuseumterschelling.nl.

Voor (families met) jonge kinderen is Kinderboerderij 't Hooivak erg leuk. Niet alleen omdat er schattige dieren rondlopen, maar omdat alles er om draait kinderen te laten zien waar ons eten vandaan komt: Hoe wordt boter gemaakt; waar komt brood vandaan? Ook leerzaam voor de ouders dus! Informatie is te vinden op www.hooivak.nl.

Rondom Terschelling zijn in de afgelopen eeuwen veel schepen vergaan. Een overzicht hiervan en exposities van opgedoken lading zijn te bezichtigen in het Wrakkenmuseum. Leuk weetje: de constructie van de oude boerderij waarin het museum is gevestigd, is gemaakt van de geborgen resten van een vergaan schip! Informatie en openingstijden zijn te vinden op www.wrakkenmuseum.nl

Mijn zeiltocht plannen

Geen zeiltocht is hetzelfde. Daarom helpen wij u graag bij het plannen van uw zeiltocht op een traditioneel zeilschip. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies of vraag gemakkelijk online een offerte aan.

Plan mijn zeiltocht