Terug naar: Bestemmingen IJsselmeer | Bestemmingen Waddenzee | Bestemmingen Markermeer | Bestemmingen Friese Meren

Makkum

In Makkum is een interessante mix te vinden van een historisch Fries Zuiderzeestadje en een moderne strandplaats. Gelukkig vullen zij elkaar aan, zonder dat deze eigenschappen elkaar in de weg zitten. Afhankelijk van de ligplaats bevindt het grote zandstrand en de boulevard, of het historische centrum en de supermarkt zich in de directe omgeving van het schip.

Algemeen

Door de ligging vlakbij de Afsluitdijk is Makkum een geschikt startpunt voor zeilreizen naar de Wadden, ook voor kortere tochten. Natuurlijk zijn de IJsselmeerhavens en de stadjes aan het Markermeer ook uitstekend te bevaren. Wanneer de reis niet in Makkum wordt begonnen, is een bezoek zeker de moeite waard. In Makkum, zowel aan het strand als in het historische centrum, heerst een zeer gemoedelijke sfeer. Onthaasten op zijn Fries!

Voorzieningen

  • Supermarkt
  • Fietsverhuur
  • Zandstrand met boulevard
  • Verschillende restaurants
  • Gezellige terrasjes
Makkum_04(W)

Bezienswaardigheden & activiteiten

Het historisch centrum van Makkum is zeer de moeite waard. Makkum is erg compact, dus hiervoor hoeft geen dagdeel uitgetrokken te worden. Na een mooie wandeling kunt u op het gezellige marktplein terecht voor een borrel op een van de terrasjes.

Het zandstrand van Makkum - ook wel bekend als de Friese Costa - ligt op enige afstand van het historisch centrum (ca 30 min. lopen). Aan dit strand bevindt zich ook de boulevard met de nodige gastronomie - zowel voor snacks, ijsjes en een drankje, als ook voor een lunch of diner. Wie zin heeft in nog meer actieve watersporten kan direct op het strand terecht voor een SUP-workshop en kite- of windsurf lessen. Kijk voor informatie en prijzen op www.surf-makkum.com

Mijn zeiltocht plannen

Geen zeiltocht is hetzelfde. Daarom helpen wij u graag bij het plannen van uw zeiltocht op een traditioneel zeilschip. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies of vraag gemakkelijk online een offerte aan.

Plan mijn zeiltocht