Terug naar: Bestemmingen IJsselmeer | Bestemmingen Waddenzee | Bestemmingen Markermeer | Bestemmingen Friese Meren

In Lemmer legt u aan vlakbij het gezellige centrum. Op loopafstand van het schip vindt u meerdere supermarkten en talloze restaurants en terrasjes. Lemmer beschikt over een prachtig zandstrand en voor de wat mindere dagen is er een binnenzwembad vlakbij. Een kleine wandeling brengt u bij het Woudagemaal - een UNESCO Werelderfgoed en het enige nog operationele stoomgemaal ter wereld.

vaargebied_lemmer

Algemeen

Lemmer is een compact IJsselmeerstadje met vrijwel alle voorzieningen op loopafstand van de haven. In het watersportseizoen bruist Lemmer van de toeristen en passanten. De sfeer is een aangename mix van een (semi-)moderne watersportplaats en een historisch Zuiderzeestadje. Vanuit Lemmer liggen zowel het IJsselmeer als het Friese merengebied binnen handbereik - bij ieder weertype kan er dus gezeild worden. Doordat Lemmer een bovendien sterke regiofunctie heeft, is het voorzieningenniveau prima.

Voorzieningen

Bezienswaardigheden & activiteiten

Lemstersluis

Lemmer staat binnen en buiten Nederland bekend om het Dr. Ir. Woudagemaal. Dit UNESCO werelderfgoed is het grootste en enige nog functionele stoomgemaal van Europa en is open voor bezoekers. Het bezoekerscentrum en de rondleiding zijn zeker aan te raden - het gemaal stamt immers uit de tijd waarin de traditionele zeilschepen hun oorspronkelijke taak (het vervoeren van vracht) nog vervulden. Het is op aanvraag soms zelfs mogelijk direct bij het Woudagemaal aan te leggen. Informatie, openingstijden en prijzen staan op www.woudagemaal.nl

In het centrum van Lemmer bevindt zich de Oudheidskamer, waarin het vroegere vissersdorp Lemmer centraal staat. Kijk op www.museumlemmer.nl voor alle informatie.

De VVV is te vinden in het zelfde gebouw als de Oudheidskamer. De VVV in Lemmer hoort bij VVV Waterland van Friesland (www.waterlandvanfriesland.nl) - zij zijn goed op de hoogte van alle activiteiten en evenementen in Lemmer en omgeving. Het winkeltje barst bovendien van Friese souvenirs!

Een leuke manier om aan lekkere (streek-)producten te komen is de weekmarkt op donderdag. De in Lemmer aanwezige bakker, slager, kaaswinkel en vishandel staan goed bekend en doen zeker niet onder voor de weekmarkt!

Mijn zeiltocht plannen

Geen zeiltocht is hetzelfde. Daarom helpen wij u graag bij het plannen van uw zeiltocht op een traditioneel zeilschip. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies of vraag gemakkelijk online een offerte aan.

Plan mijn zeiltocht