Terug naar: Bestemmingen IJsselmeer | Bestemmingen Waddenzee | Bestemmingen Markermeer | Bestemmingen Friese Meren

Kampen

Deze gezellige Hanzestad is uw bezoek meer dan waard. De aanlegplaatsen aan de IJssel bevinden zich direct naast het prachtige oude centrum, waar een stadswandeling zeer is aan te raden. Smalle straatjes worden afgewisseld met gezellige pleintjes en een aantal prachtige kerken. Kampen staat werkelijk bol van sporen uit de Hanze-tijd, met verschillende stadspoorten en de Kamper Kogge die nog altijd reizen naar verschillende Hanzesteden onderneemt.

Algemeen

Om Kampen te kunnen bereiken met een traditioneel zeilschip, moet de Ketelbrug in de A6 worden geopend. Dit kan niet op ieder moment en moet vooraf worden gereserveerd. Deze kleine horde is de moeite overigens meer dan waard, want de sfeer van de historische stad verschilt wezenlijk van de andere - vaak iets kleinere - IJsselmeerstadjes. Naast de culturele bezienswaardigheden, biedt Kampen natuurlijk het voorzieningenniveau dat van een kleine regionale stad te verwachten is.

Voorzieningen

  • Supermarkten
  • Winkelstraat
  • Fietsverhuur
  • Tourist-info winkel
  • Verschillende restaurants
  • Gezellige terrasjes
  • Verschillende kerken
  • Verschillende musea en expositieruimtes

Bezienswaardigheden & activiteiten

De historische binnenstad van Kampen is eigenlijk één grote bezienswaardigheid. De oude kerken en stadspoorten herinneren aan de tijden van de Hanze. Een goede manier om alles te leren over de geschiedenis van Kampen aan de hand van de 4 onderwerpen die voor Kampen van groot belang waren en zijn - water, geloof, rechtspraak en het Huis van Oranje - is het Stedelijk Museum van Kampen, gevestigd in het statige oude stadhuis. Informatie en openingstijden zijn te vinden op www.stedelijkmuseumkampen.nl

Vlakbij het centrum, aan de IJssel, bevindt zich de Koggewerf. Hier hebben vrijwilligers jarenlang gewerkt aan de Kamper Kogge, een replica van de 15e-eeuwse Kogge die in verbazingwekkend goede toestand uit de IJssel is gehaald. Wanneer de Kogge niet onderweg is naar andere Hanzesteden, ligt zij in de Koggewerf. Donderdags voeren de vrijwilligers onderhoud uit aan de Kogge en de werkplaats en is voor het publiek zo goed te zien wat er allemaal komt kijken bij het onderhouden van het schip. Het terrein van de Koggewerf in 7 dagen per week toegankelijk. Alle informatie staat ook op www.kamperkogge.nl

Op de speciale website van de stad kampen is een mooi overzicht te vinden van alle musea en bezienswaardigheden. Er zijn maar liefst 4 Tourist-info steunpunten, waar alle informatie (ook over bijvoorbeeld stadswandelingen) te vinden is. Kijk op www.stad.kampen.nl voor deze uitgebreide informatie.

Mijn zeiltocht plannen

Geen zeiltocht is hetzelfde. Daarom helpen wij u graag bij het plannen van uw zeiltocht op een traditioneel zeilschip. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies of vraag gemakkelijk online een offerte aan.

Plan mijn zeiltocht