Terug naar: Bestemmingen IJsselmeer | Bestemmingen Waddenzee | Bestemmingen Markermeer | Bestemmingen Friese Meren

Ameland

Ameland is een overzichtelijk en veelzijdig eiland in de Waddenzee. De verschillende dorpen bieden veel voorzieningen en een grote keus aan gastronomie en bezienswaardigheden. Buiten de dorpen zijn op een relatief kleine oppervlakte duin-, bos-, en weidegebieden te vinden, zodat zelfs een middagje al voldoende is om alle facetten van Ameland te ontdekken. Natuurlijk ontbreken, zoals van een Waddeneiland te verwachten is, de uitgestrekte zandstranden niet.

Algemeen

Ameland is een middelgroot Waddeneiland dat wordt gekenmerkt door een grote veelzijdigheid - zowel in de landschappen, als in het aanbod van bezienswaardigheden en faciliteiten. Hierdoor biedt Ameland aan vrijwel iedereen het juiste vermaak: uitgestrekte stranden met gezellige strandpaviljoens, leuke dorpjes met winkeltjes en terrasjes, een grote verscheidenheid aan restaurants, fiets- en wandelroutes door de prachtige natuur en tal van (semi-)sportieve activiteiten.

Vanaf de haven bevinden zich een supermarkt, een fietsverhuurder, een zandstrand en het VVV-kantoor op (zeer) korte loopafstand. Een wandeling van ca. 10 minuutjes brengt u in het centrum van Nes, waar zich leuke winkeltjes, terrasjes en restaurants bevinden. Zelfs de overzijde van het eiland, waar het uitgestrekte Noordzeestrand en verschillende (strand-)paviljoens en restaurants zich bevinden, is vanaf de haven in een half uurtje te voet te bereiken!

Om Ameland te bereiken, is een volledige zeildag vanaf Harlingen nodig. Voor het bezoeken van Ameland adviseren wij dus minimaal 3 dagen uit te trekken: 1 zeildag voor de heenreis, 1 dag op Ameland en 1 zeildag voor de terugreis. Er is dan wat marge voor minder wind- en getijde-omstandigheden en er kan dan eventueel ook drooggevallen worden. Neem contact met ons op om uw reis naar Ameland op een traditioneel zeilschip goed te plannen.

Voorzieningen

  • Supermarkten
  • Veel leuke winkeltjes
  • Fietsverhuur
  • VVV-kantoor
  • Zandstranden
  • Strandpaviljoens
  • Gezellige terrasjes
  • Verschillende restaurants
  • Natuurcentrum

Bezienswaardigheden en activiteiten

Op Ameland is veel te zien en veel te doen. Het plaatselijke VVV-kantoor, op korte loopafstand van de haven, heeft een heel compleet overzicht van wat er zien en te beleven is op het gebied van natuur, cultuur en (sportieve) activiteiten. Bovendien worden er verschillende excursies georganiseerd voor jong en oud! Kijk voor alle bezienswaardigheden op www.vvvameland.nl

Het startpunt voor het ontdekken van de fascinerende Amelander natuur is het Natuurcentrum. Hier wordt op interactieve manier kennisgemaakt met de natuur op Ameland - leuk en leerzaam voor jong en oud. Bovendien is er een blotevoetenpad en een uitkijktoren. Kijk voor alle informatie op www.natuurcentrumameland.nl

Mijn zeiltocht plannen

Geen zeiltocht is hetzelfde. Daarom helpen wij u graag bij het plannen van uw zeiltocht op een traditioneel zeilschip. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies of vraag gemakkelijk online een offerte aan.

Plan mijn zeiltocht