<< Terug

Gepubliceerd op 11 maart 2015
Koken aan boord

Bij een heerlijk ontspannen zeilvakantie hoort lekker tafelen. Bij een actief zeilweekend – misschien wel tijdens een van de wedstrijden dit jaar – horen stevige maaltijden. Bij luxe dagtocht horen exclusieve hapjes en een uitgebreid diner. Lees verder om er achter te komen hoe het bereiden van maaltijden aan boord werkt en hoe wij u daarbij kunnen helpen.

Goed eten hoort bij ieder uitstapje, dus ook als u voor langere of kortere tochten met een traditioneel zeilschip onderweg bent. Afhankelijk van de tocht, uw wensen en budget en de mogelijkheden op uw schip, zijn er 3 manieren om voor lekker eten te zorgen aan boord.

1. Thuis inkopen doen en zelf koken

Alle schepen zijn uitgerust met een volledige keuken die u ter beschikking staat voor het bewaren en bereiden van de maaltijden. Koelkast en gasfornuis zijn natuurlijk aanwezig en vaak ook een vriezer en een oven. Zo kunt u van thuis alles zelf meenemen en uw favoriete gerechten bereiden.

2. Boodschappen aan boord laten bezorgen en zelf koken

In veel afvaarthavens hebben wij een lokale supermarkt gevonden die de boodschappen voor u aan boord levert. Zo kunt u alle maaltijden lekker zelf bereiden, zonder dat u alles van huis hoeft mee te nemen (de auto is immers altijd sneller vol dan u zou willen).

U betaalt dezelfde prijs voor de producten als in de supermarkt, plus een paar Euro voor het bezorgen. De bestellijsten zijn bij ons op te vragen en wij sturen ze ook graag voor u naar de supermarkt. Let er wel op dat de bestelling minimaal 10 dagen voor afvaart doorgegeven moet zijn, zodat de supermarkt ervoor kan zorgen dat alle producten voldoende op voorraad zijn.

3. Catering laten verzorgen door een kok

Als u met uw groep volledig van de zeiltocht wilt genieten en u niet wilt bekommeren om het tijdig serveren van de maaltijden raden wij aan de catering aan boord te laten verzorgen. Meestal reist er dan een kok mee, die natuurlijk ervaring heeft met het koken voor groepen. Het inkopen en het bereiden van de maaltijden wordt dan volledig voor u verzorgd. Dit kunnen gewoon lekkere 2- en 3-gangen maaltijden zijn, maar naar wens kunnen ook grote buffetten, uitgebreide barbecues en galadiners worden bereid. Houd er rekening mee dat uw cateringaanvraag zo’n 6 weken voor afvaart bij ons bevestigd moet zijn. Vraag naar onze cateringlijsten en laat u adviseren.

Wilt u meer weten over het laten verzorgen van de catering of het laten bezorgen van de boodschappen? Neemt u dan gerust contact met ons op. U kunt de catering ook bestellen als u het schip al heeft gereserveerd.