<< Terug

Gepubliceerd op 30 september 2019

U wilt graag dat uw team als een geoliede machine werkt. Dat lukt wanneer uw medewerkers weten wat ze aan elkaar hebben en elkaar respecteren, de taken goed verdelen en de aanwezige kwaliteiten binnen het team benutten. Maar dat wist u natuurlijk allang. De praktijk is soms alleen heel anders, en dat weet u ook. Hoe krijgt u een vastgelopen team weer in beweging? Samen zeilen op een traditioneel zeilschip is dan inderdaad een goed idee. Helemaal als u aanvullend deze originele challenge voorlegt aan uw mensen.

Bedrijfsbutton NL

Wees gerust, we vertellen u straks niet dat u het zoveelste rollenspel moet inzetten. Wel hebben we een origineel idee hoe u deze dag op het water optimaal kunt benutten voor het smeden van een hechter team.

Sowieso kunt u er op rekenen dat de schipper en de crew uw mensen gedurende de zeiltocht vragen actief te participeren. Dat betekent afwisselend de zeilen hijsen en bijstellen, maar bijvoorbeeld ook aan het roer staan. De frisse wind, de weidsheid van het water en de doorgaans ongedwongen sfeer aan boord leiden tot een energieke houding bij iedereen. Profiteer van deze positieve vibe middels onze originele:

food box

So far so good-food challenge

In deze challenge draait het om ‘good-food’: gewoon lekker eten dus. En dat is wel zo handig, want eten aan boord, dat moet u toch. Nagenoeg ieder zeilschip uit onze vloot beschikt over een riante en goed ingerichte keuken. Kijk, komt dat even goed uit.

Let op, deze challenge is geen wedstrijd maar een culinaire uitdaging. Gebaseerd op een doos ingrediënten, zónder recept. Niets staat vast. En welke gerechten er uiteindelijk geserveerd worden is dus geheel afhankelijk van de culinaire creativiteit van uw mensen.

Het idee achter de so far so good-food challenge is dat uw mensen van niets, iets weten te maken. Op hun eigen manier. Gebruikmakend van elkaars kennis en vaardigheden. En dat het resultaat goed is, zoals het is.

Plan van aanpak:

  • Zorg voor 4 kratten met exact dezelfde, maar desondanks willekeurige ingrediënten (die in grote lijn wel bij elkaar passen),
  • De inhoud van 2 kratten moet voldoende voedsel bevatten voor het totale gezelschap en 2 maaltijden,
  • Verdeel het gezelschap in 4 groepen van gelijke grootte,
  • Wijs 2 groepen aan die de lunch verzorgen en 2 groepen die verantwoordelijk zijn voor het avondeten,
  • Geef elke groep maximaal 1,5 uur de tijd om van idee tot uitvoering te komen,
  • Laat serveren op een manier die het beste past. Eet smakelijk!
celebrate-celebration-cheers-1268558

Deze challenge is natuurlijk best spannend… Want wat nu als er geen enkele keukenprins of -prinses aan boord is? Wees gerust, ook dan zult u zien dat er iets eetbaars op tafel komt. Wat vaak toch verrassend goed smaakt!

Van een doos onbekende ingrediënten een compleet en smakelijk gerecht maken vraagt creativiteit en samenwerking. En misschien nog wel meer om vertrouwen in elkaars kunnen. Soms zal blijken dat smaken verschillen. Maar ook dat hoort bij een team: accepteren dat niet iedereen hetzelfde is.

Aan boord van een zeilschip ontstaat bij alle aanwezigen op een gegeven moment trek. De groep die niet in de keuken maar in de buitenlucht actief is, zal het concrete resultaat van deze ‘so far so good-foodchallenge’ ongetwijfeld waarderen. Zo is de beloning van het bedenken en fabriceren van die lekkere lunch of warme hap al snel groot. Precies. Dit wordt een heerlijke boost voor uw team!

Uitgebreide informatie over een bedrijfsuitje aan boord van een zeilschip