<< Terug

Gepubliceerd op 5 maart 2020

Ok, alles wat je deze dagen nodig hebt dan hé. Want je hoeft echt niet 6 verschillende bikini’s en 4 soorten schoenen mee, voor die paar dagen dat je aan boord bent van een traditioneel zeilschip. Wij geven je graag wat goede inpaktips. Zodat jij je geen breuk sjouwt aan je bagage en je tegelijkertijd niets te kort komt. Dat wordt genieten!

Sailing Neatly Organised

Tip 1: rolkoffers zijn een no go

Op de kade kan je misschien nog parmantig paraderen met je rolkoffertje, maar aan boord van een traditioneel zeilschip blijf je daarmee overal haken. Vergis je niet, een zeilschip is best groot, maar bijna niets is recht. Het gangboord en de deuren zijn smal, de trappetjes doorgaans steil. Dus hoe flexibeler je bagage, hoe handiger. Kies daarom voor een ruime sporttas, of flinke rugzak. Die sla je eenvoudig om je schouder en duw je net zo makkelijk onder je bed.

Tip 2: eerst sorteren, dan inpakken

Maak eerst een lijstje en leg daarna alles wat je mee wilt nemen op je bed of keukentafel. Bedenk hoeveel paar ondergoed en sokken je normaal thuis gebruikt en kies voor beide een setje extra. Zeilen is geen modeshow. Kies je kleding op basis van comfort. Je moet je er vooral lekker in kunnen bewegen! Vergeet daarbij niet dat je ook al een set bovenkleding draagt, op de dag van vertrek. Vul dit aan met een extra broek en een net wat dunnere of dikkere trui, plus nog een T-shirt of hemd.

Tip 3: check het weerbericht

Afhankelijk van de weersvoorspelling kies je aanvullend voor een korte broek, zwemkleding, een leuk zomerjurkje en eventueel slippers. Luchtige kleding is vaak dun en dat scheelt weer ruimte in je tas. Fijn, want dan kan er ook nog een grote handdoek mee. Voorzie je frisse temperaturen? Kies dan voor een lekker thermoshirt, een warme sjaal en extra regenjas of compleet pak. Goede grip aan dek is een must, dus stevige schoenen trek je natuurlijk alvast aan je voeten. Een extra paar gympen, of fijne sloffen / dikke sokken, kunnen (binnen) aan boord een verademing zijn, vooral als je sportieve stappers nat worden.

Tip 4: kies je beautyproducten slim

Beperk je toiletspullen tot wat je écht nodig hebt en kies voor kleine vakantieverpakkingen. Laat je valse wimpers en krulspelden maar thuis…, je haar zit vermoedelijk dagelijks in standje ‘verwaaid’. No worries, dat ziet er juist heerlijk avontuurlijk uit! En gebruik gewoon wat waterproof mascara, voor die verleidelijke blik. Zorg sowieso voor een lekkere crème, lippenbalsem en zonnebrand met een hoge factor. Aan boord ben je veel buiten, wat je huid misschien niet gewend is. Denk ook aan een zonnebril of een pet, die je ogen tegen fel licht of harde wind beschermen.

Tip 5 (en 6 en 7 en 8): have fun!

Pak je tas efficiënt in. Bouw de inhoud van je tas op door je spullen te stapelen in laagjes, waarbij het meest voor de hand liggende (bovenin) voor het grijpen ligt. Gooi niet alles door elkaar en sorteer je kledingstukken. Rol eventueel kleding op, om ruimte te besparen. Maak handig gebruik van eventuele zijvakjes, voor bijvoorbeeld je oplader of een zaklampje. Heb je nog ruimte over? Denk dan aan een extra (opvouwbaar) rugzakje of heuptasje, ideaal voor als je bijvoorbeeld een stadje bezoekt. En tot slot, een goed boek of notitieschrift voor de briljante ideeën die je op het water komen aanwaaien... Have fun!