<< Terug

Gepubliceerd op 19 december 2017
Zeilcruises 2018

Ontdek ons programma zeilcruises voor 2018. We leggen bovendien het verschil uit tussen zeilcruises en meezeilreizen.

We bieden onze gasten al vele jaren een breed aanbod aan zeilcruises en meezeilreizen. Het verschil tussen de beide reizen zit ‘m vooral in het comfort en de privacy die u aan boord geniet. Tijdens onze zeilcruises verblijft u aan boord van luxe schepen waar u de beschikking heeft over een hut voorzien van eigen sanitair (douche en toilet). De bedden in deze hutten zijn over het algemeen geen stapelbedden, maar staan naast elkaar (behalve op de Flying Dutchman). U kunt uw vakantie zo actief doorbrengen als u zelf wilt.

fietsen wadden panorama

De Elizabeth en de Leafde fan Fryslân varen over het IJsselmeer en bezoeken typisch Hollandse plaatsen als Monnickendam, Hoorn, Enkhuizen, Lemmer en Stavoren. Op uw gemak fietst u overdag van de ene plaats naar de andere, waar het schip in de namiddag op u ligt te wachten.

’t Wapen fan Fryslân en de Mare fan Fryslân varen tijdens deze 8-daagse zeilcruise over het noordelijke IJsselmeer en de Waddenzee. U ontdekt Texel en Terschelling op de fiets. Beide eilanden hebben een uitgebreid netwerk aan fietspaden. Ontspannen op Texel naar de vuurtoren aan de noordoost kant van het eiland. En op Terschelling kunnen we u een fietstocht naar de Boschplaat van harte aanbevelen (en onderweg een kersenbier bij strandpaviljoen ‘De Branding’)!

Onze meezeilreizen zijn actieve zeilreizen, waar u samen met de overige gasten de taken aan boord verdeeld. Het sociale aspect bij deze reizen is over het algemeen wat groter, omdat de groep van alles gezamenlijk onderneemt, waaronder ook de huishoudelijke taken. Overigens bestaat er gelegenheid genoeg om alleen of met z’n tweeën aan land wat te ondernemen.

De hutten kunnen ook meerpersoons hutten zijn die gedeeld worden. Bij het indelen van de hutten worden natuurlijk de dames bij de dames ingedeeld en de heren bij de heren. (Echt-)paren worden, indien mogelijk, bij elkaar ingedeeld. De tochten op de Oostzee zijn voornamelijk zwerftochten, waar de schipper u kennis laat maken met het prachtige en veelzijdige zeilgebied. De afstanden zijn in vergelijking met het IJsselmeer doorgaans wat langer. Maar de prachtige kleuren van de lucht en het water maken een tocht op de Oostzee tot een unieke ervaring! En wat smaakt er beter dan een smörrebröd aan het einde van de dag op een terras in een klein Deens havenplaatsje?!

Ook op het IJsselmeer bieden we deze zeilzwerftochten aan. Houd onze website in de gaten voor het meest actuele aanbod!