<< Terug

Gepubliceerd op 19 augustus 2014
Werkweek weer in opkomst

Een terugkerende trend is het ondernemen van een spannende zeiltocht als werkweek. Aan boord van de gerenoveerde schepen van de voormalige Bruine Vloot kunnen grote groepen comfortabel eten, slapen en verblijven. Zeiltochten over de Deense Zuidzee, de Ierse Zee, de Waddenzee en het IJsselmeer zijn met name populair. Menig scholier verkiest de zeiltocht boven struinen door een stad.

Waar vroeger de Bruine Vloot uitsluitend binnen Nederland werd ingezet voor schoolreizen, worden de werkweken tegenwoordig in toenemende mate ook naar buitenlandse gebieden georganiseerd. Natuurlijk zijn de werkweken in Nederland onverminderd populair.

In Nederland gaat het doorgaans om een actieve Waddenreis, of een rondje Zuiderzee. Frisian Sailing Company biedt ook schepen die buiten de Nederlandse wateren mogen varen, zoals vanuit Noord-Duitsland een zwerftocht langs verschillende Deense eilanden in de Oostzee, of een echte zeereis vanuit Noord-Frankrijk of Engeland.

Aan boord van de gerestaureerde Bruine Vloot schepen bevinden zich slaaphutten en sanitaire voorzieningen voor (grote) groepen. In de volledig ingerichte keuken kan eenvoudig voor de hele groep eten worden bereid en in de ruime salon kan de hele groep zonder uitzondering gezamenlijk eten.

Overdag is naar wens een combinatie van ontspannen, zeilen, en eventueel uitstapjes en excursies. Het is niet verwonderlijk dat ook veel bedrijven deze tochten inzetten als teambuildingactiviteit.

Klik hier voor een overzicht van al onze schepen, of stuur ons meteen een vrijblijvende offerteaanvraag.