<< Terug

Gepubliceerd op 3 april 2017

Als vriendengroep moet je er zo nu en dan op uit trekken. Eens even wat anders dan anders doen en nieuwe gezamenlijke herinneringen maken. Er zijn talloze mogelijkheden om zo’n weekend in te vullen, maar globaal moeten ze aan de volgende criteria voldoen: Actief, maar niet uitputtend; ontspannen, maar niet saai; comfortabel, maar niet duur. Je snapt het, dat lijkt geen gemakkelijke opgave. Gelukkig geven wij je 11 redenen waarom zeilen in Friesland voor jouw vriendengroep het perfecte uitje is!

Sloten 1(JZ)

1. Wij helpen je met organiseren. Iedereen krijgt bij ons persoonlijk advies: welk schip past qua grootte, luxe, indeling en crew bij jouw wensen – wij zoeken het samen met jouw uit. Zodra we het schip en de datum hebben uitgezocht, zit het moeilijkste er al op!

2. Zeilen is voor iedereen leuk. Zelfs voor mensen die niet van zeilen houden! Fanatieke zeilers kunnen natuurlijk flink aan de bak, maar ook minder fanatieke zeilers kunnen zo nu en dan helpen een zeil te zetten. Zelfs als je echt niet van zeilen houdt is het hartstikke leuk: dan kan je lekker comfortabel aan dek zitten en onder het genot van een drankje kijken hoe de andere druk bezig zijn.

3. Niet zeilen is ook leuk. Je hoeft namelijk niet de hele dag te zeilen. Overdag kan je op een rustig plekje voor anker gaan en lekker zwemmen, aanleggen op een onbewoond eilandje en een potje voetballen, in een haven aanleggen en in het stadje op een terrasje gaan zitten. We kunnen zelfs een SUP-workshop of een RIB-tochtje voor je regelen.

4. Friesland is leuk. Een van de meest populaire vakantiebestemmingen van zelfs. Vooral beroemd om de met elkaar verbonden meren en de Friese steden die daaraan liggen. Juist met een zeilschip is Friesland perfect te ontdekken! Het hele jaar door worden er door de hele provincie grote en kleine evenementen georganiseerd. Ontspanning, natuur en cultuur staan centraal.

5. Het is altijd goed weer… als de stemming goed is. Op een traditioneel zeilschip bestaat namelijk geen slecht weer (zeldzame uitzonderingen daargelaten): de hoeveelheid zeil pas je makkelijk aan de hoeveelheid wind aan en ook andere weersomstandigheden zijn makkelijk mee om te gaan. En dat beetje regen dat soms kan vallen (dat ontkennen we niet), daar helpen een goede jas en een warme bak koffie je wel doorheen!

6. Samenzijn is belangrijk. Als je niet zo nu en dan nieuwe herinneringen maakt, loopt je het risico dat jullie jarenlange vriendschap verwaterd. Natuurlijk treffen jullie elkaar thuis, op het werk, in het café, of in de sportkantine, maar als je daar geen stoere anekdotes en sterke verhalen kan vertellen is het ook zo stil… Een keer in de zoveel tijd moet je er gewoon samen even op uit in een nieuwe omgeving nieuwe sterke verhalen beleven! “Weet je nog die keer dat we zeilden in Friesland en jij alleen even snel het grootzeil zou hijsen?”

7. Het is helemaal niet duur. Echt niet, kijk maar: in het hoogseizoen met 12 personen op een 3-sterren schip kan je een weekend zeilen voor €162,- pp. Dat is inclusief alle verplichte extra kosten. Als je veel vrienden hebt kan je met 34 personen op een 4-sterrenschip al een weekend in het hoogseizoen varen voor €110,- pp. Scroll even naar beneden voor de berekening van deze voorbeelden. Benieuwd hoe we voor jouw vriendengroep uitkomen? Neem dan even contact met ons op. Voor mensen die van lokprijzen houden: een weekend zeilen kan al voor €73,75 pp (in het laagseizoen met 16 personen op een 1-sterrenschip exclusief verplichte extra kosten).

8. Het voelt als een vakantie. Na 2 dagen in Friesland ben je weer helemaal opgeladen. Niets is zo ontspannen als in Friesland op het water te zijn. Rustig trekt het landschap van bossen, weiden en schattige dorpjes aan je voorbij. De schittering van de zon in het water. De Friese vlag die kalmpjes wappert in de wind. Droom je al weg? Dat doet Friesland met je!

9. De Waddeneilanden, die horen ook bij Friesland. Want Friesland is meer dan het Friese Merengebied! We hebben de prachtige IJsselmeerkust en de Waddeneilanden ook nog voor je! Dus naast uitgestrekte bevaarbare binnenlanden hebben we ook nog eens een UNESCO Werelderfgoed met zeehondjes en uitgestrekte zandstranden.

10. Goed eten houdt iedereen van. Ook tijdens een weekend zeilen kan je met z’n allen goed eten. Natuurlijk kan je aan boord samen de heerlijkste maaltijden bereiden in de goed uitgeruste keuken waarover het schip beschikt. Het is echter ook mogelijk om het hele weekend een kok mee aan boord te hebben en alle maaltijden volledig te laten verzorgen – lekker makkelijk! Natuurlijk is het ook mogelijk lekker uit eten te gaan en alleen ontbijt, lunch en tussendoortjes aan boord te (laten) verzorgen.

11. Zeilen is voor iedereen leuk. Hadden we dat al gezegd?

Prijsvoorbeelden:
12 personen op De Onderneming (Charterprijs weekend hoogseizoen: EUR 1.850,00 + EUR 95,00 eindschoonmaak) EUR 1.945,00 / 12= EUR 162,08 pp

34 personen op de Vliegende Hollander (Charterprijs weekend hoogseizoen: EUR 3.590,00 + EUR 120,00 eindschoonmaak) EUR 3.710,00 /34= EUR 109,12 pp

16 personen op de Trouwe Hulp (Charterprijs weekend voor- /naseizoen: 1.180,00 excl. havenkosten) EUR 1.180,00 / 16= EUR 73,75 pp

Voor beschikbaarheid en een vrijblijvend voorstel voor jouw groep, kan je het volgende formulier invullen.