<< Terug

Gepubliceerd op 3 juni 2019

Stel, u gaat met vrienden of familie zeilen op het IJsselmeer. Dat is om te beginnen natuurlijk al een heel goed idee. Maar u wilt deze bijzondere ervaring vast ook op een bijzondere manier bewaren voor later. Wat dacht u van deze 4 manieren waarop u geheid met een glimlach terugdenkt aan uw trip op een zeilschip?

Precies. Een dag samen zeilen staat garant voor een ware belevenis. De kunst is natuurlijk om daar op het moment zelf optimaal van te genieten.

Maar ook zodra u weer thuis bent blijkt dat een leuke herinnering veel waard is. Juist om ook nog even lekker na te genieten van die bijzondere dag aan boord van een authentiek zeilschip.

We geven u 4 tips voor een herinnering met een glimlach Kies er eentje, of probeer ze gewoon allemaal!

Tip 1 - Schiet speciale plaatjes

test

Een zeilschip is sowieso een schitterend decor voor een verrassende fotoshoot. Die u prima zelf kunt uitvoeren. En ja, het maken van foto’s klinkt natuurlijk als een open deur. Maar het is tegenwoordig zo gemakkelijk dat we het A. met te weinig aandacht doen of B. zelfs helemaal vergeten... En dat is natuurlijk zonde!

Heeft u een smartphone? Mooi! Die kunt u smartphone prima gebruiken. En misschien bezit u zelfs wel een professionele camera. Overweeg ook zeker het maken van originele polaroids. Weer helemaal hip en direct resultaat.

Bedenk voorafgaand aan uw zeiluitje waar en wanneer u uw gasten eventueel wilt laten poseren.

Direct bij aankomst zal vrijwel niemand uw voorstel weigeren. Vooral niet wanneer u een leuke lijst en of attributen als, bloemen een hoed of boa gebruikt ter aankleding.

Een andere insteek om uw gasten te fotograferen is het zoeken naar overeenkomsten of juist leuke contrasten tussen uw familie of vrienden. Zet bijvoorbeeld de oudste en jongste gast ergens op het dek met elkaar op de foto, of iedereen met dezelfde voornaam of alle gasten met blond haar. U zult zien dat iedere foto die met aandacht genomen is een vrolijke herinnering aan uw zeiltrip wordt.

Tip 2 - Maak uw eigen filmreportage

Ingewikkeld? Dat valt reuze mee! Want die videocamera zit vast al in uw zak: elke smartphone heeft er een. En heeft u er zelf geen affiniteit mee, dan is er vast een jonger gezinslid die het maken van korte filmpjes een leuke opdracht vindt.

Dus, camera: check! Maar hoe wordt een eigen filmreportage echt een succes?

vloot-video

Maak korte filmpjes van maximaal 20-30 seconden. Breng verschillende momenten van de dag in beeld. Arriverende gasten, de haven uitvaren, het helpen van het hijsen van de zeilen, het draaien aan de lier, die gezellige lunch, iemand die een toost uitbrengt, mensen die lekker genieten van het zonnetje…

De reportage is helemaal compleet (en persoonlijk) als diverse gasten bereid zijn een woordje te spreken voor de camera. Bijvoorbeeld een felicitatie of dankwoord.

Vergeet niet ook shots van karakteristieke items van de zeiltocht en het zeilschip vast te leggen. Trossen touw, een voorbij zwemmende watervogel, de schipper achter het roer, de wapperende vlag of het achtersteven… Dit soort sfeerbeelden schetsen de omgeving en laten u thuis opnieuw genieten van die mooie dag zeilen op het IJsselmeer.

Thuisgekomen kunt u met verschillende apps snel en eenvoudig al het videomateriaal monteren tot een kleine ‘speelfilm’ van uw eigen familiedag, verjaardagsfeest of vriendenuitje. Een leuk muziekje eronder en klaar om te delen!

write-2902472_1920

Tip 3 - Zet het zwart op wit

Vraag uw vrienden of familieleden elk een persoonlijke boodschap te noteren in een speciaal gastenboekje. Laat hierin eventueel ruimte voor een bijbehorende foto (zie tip 1). Natuurlijk is het uitzicht vanaf een authentieke tweemastklipper onderweg indrukwekkend, maar een persoonlijke noot van een goede vriendin of de tekening van uw kleinkind zal u thuisgekomen nog lange tijd ontroeren.

Tip 4 - Lijst de uitnodiging in

Heeft u uw gasten een leuke kaart gestuurd om hen uit te nodigen samen met u een dag te zeilen op het IJsselmeer? Lijst de kaart (eventueel beide kanten) in, met een paar leuke sfeerfoto’s van het schip, of een groepsfoto. De schipper of zijn maat is natuurlijk bereid een leuk plaatje te schieten!

Overweegt u te gaan zeilen met familie of vrienden?

Dan heeft u misschien vragen over de bestemming, indeling van de dag of bijvoorbeeld de catering. Dat snappen we best, want er is heel veel mogelijk! Hier vindt u meer informatie over meerdaagse tochten aan boord van onze schepen. 
We denken graag met u mee, welk schip en welke activiteiten het best passen bij uw gezelschap. Zodat ook uw zeiltocht een ware belevenis wordt. Die u zich nog lang zult herinneren.