<< Terug

Gepubliceerd op 10 januari 2020

Bij het kiezen van een zeiloutfit komt meer kijken dan een marineblauw gestreepte trui met bijpassende gympen – al blijft het natuurlijk wel een tijdloze ‘look’. Regelmatig krijgen wij bij de Frisian Sailing Company de vraag wat je tijdens een zeiltrip met een traditioneel zeilschip het best kunt aantrekken. Dit zijn onze tips!

Familiebutton NL

Bij het kiezen van een geschikte zeiloutfit hou je rekening met deze factoren:

  1. Het weer
  2. De duur van de zeiltocht
  3. En jouw rol aan boord

Hier en daar een buitje en een flinke windvlaag mogen de pret op het schip niet drukken – integendeel. Wel vragen ze om een andere zeiloutfit dan een zomerse dag met 30 graden en strakblauwe lucht.

Gaan jullie een middag varen of maken jullie er een (korte) zeilvakantie van? Zie jij jezelf heerlijk ontspannen op het dek over het water turen of hang je actief in de touwen? Wij helpen je graag verschillende zeiloutfits samen te stellen, geschikt voor diverse omstandigheden en zeilstijlen.

Veilig, praktisch en comfortabel

Stevige schoenen zijn een ‘must – zeker als je van plan bent actief mee te zeilen. Het dek kán nat worden, bijvoorbeeld als er een stevig windje staat. Zorg voor zolen met voldoende grip. Een korte broek mag, maar een lange broek biedt meer bescherming. Trek sowieso kleding aan waarin je soepel kunt bewegen, zonder te veel franjes waarmee je kunt blijven haken. Denk met mooi weer ook aan een zonnebril, pet of een luchtige blouse om je tegen de zonnestralen te beschermen – die op het water nog nét iets feller kunnen zijn.

160910 fb

Chique op het schip - zeil in stijl

Zo wordt jouw zeiltrip een luxe ervaring om nooit te vergeten – met vrienden, familie, collega’s of zakenpartners. Geniet van de zon en een prachtig uitzicht op zee onder het genot van een hapje en een drankje. Maak je outfit zo elegant als je wilt. Wel raden we je aan je (naald)hakken thuis te laten. Hier bieden de typische marine gympen dan tóch de uitkomst, of gewoon een stevige stapper; sportief en te combineren met uiteenlopende stijlvolle outfits. Ook handig: neem een extra set kleding mee. De zee en het weer blijven onvoorspelbaar, droog blijven is geen garantie! Of misschien wil je na een actieve zeildag ‘s avonds bij de borrel tóch nog die mooie jurk of die chique smoking aan.

Hip & hot aan boord

Op het dek kan het met een frisse wind flink koel worden. Al is die wind erg welkom in de zeilen, op je lichaam kan deze nogal koud aanvoelen. Om ervoor te zorgen dat je niet van het dek af bibbert, is het handig om verschillende lagen kleding aan te trekken. Zeker als je op een meerdaagse zeiltrip gaat. Denk aan een comfortabele onderlaag - prettig voor je huid - met daaroverheen een warm vest of een bodywarmer en een winddicht jack. Neem ook een regenjas en eventueel laarzen mee - gewoon voor de zekerheid. Een extra paar schoenen en sokken. Je voeten warm en droog houden is op zijn tijd geen overbodige luxe.

Dresscode

Ben jij de organisator van het aanstaande zeiluitje met familie en of bedrijf? Onthoud je gasten onze tips dan niet. Precies, better safe than sorry! En zeker bij bedrijven kan het prettig zijn om helderheid te geven over de dresscode, want voor iedere organisatie gelden weer andere omgangsregels en verwachtingen ten aanzien van korte mouwen en ‘blote’ benen. Zo is iedereen goed voorbereid en kan jullie zeiltocht niet meer stuk.

Heeft iedereen de perfecte zeiloutfit ondertussen bij elkaar weten te rapen? Tijd om dat schip op te gaan! Wij bieden uiteenlopende zeiltrips op de prachtigste zeilschepen. Zo maak je van een verjaardag, een familieweekend, bedrijfsuitje of schoolreisje een unieke (zeil)ervaring die bijblijft.