<< Terug

Gepubliceerd op 11 oktober 2022

Naast de diverse steden en dorpjes die u kunt bezoeken rondom het IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee en Friese Meren zijn er ook vele uitstapjes die u kunt ondernemen in deze omgeving. Denk aan bijzondere musea, speelplekken of mooie parken. Graag lichten wij voor u de leukste uitstapjes vlakbij onze vaargebieden uit. De locaties liggen dichtbij het water waardoor u altijd dichtbij de uitstapjes bent. Zo maakt u van uw zeiltocht met vrienden of familie een groot succes.

Uitstapjes tijdens uw zeiltocht maken de dagen net een stukje leuker. Er zijn diverse dagjes uit die u kunt beleven rondom het vaargebied, van locaties met een meer educatieve insteek tot meer speelse plekken. 

Bezoek diverse interessante musea

Enkhuizen1 (JZ)

In Enkhuizen vindt u het Zuiderzeemuseum. Hier leert u alles over het verleden van de Zuiderzee. U wandelt door diverse straatjes van bekende steden aan de voormalig Zuiderzee en krijgt een kijkje in het leven op deze plekken rond het jaar 1900. Ook kunt u hier diverse activiteiten doen en presentaties en ambachten bezichtigen. Bekijk ook zeker de schepenhal, waar een heleboel oude houten schepen te bewonderen zijn. Ook heeft het Zuiderzeemuseum wisselende tentoonstellingen.
 
Veel interesse in scheepvaart? Bezoek dan ook zeker Batavialand in Lelystad. Hier kunt u de bijzondere replica van het zeventiende eeuwse VOC-schip Batavia bewonderen. Het museum en de werf bij Batavialand zijn ook zeer interessant. Hier duikt u echt in de geschiedenis van Nederland. Hier zijn ook diverse activiteiten te beleven voor jong en oud.

Bij de afsluitdijk in Kornwerderzand vindt u het Kazemattenmuseum. In dit museum kunt u zich verdiepen in de Slag om de Afsluitdijk bij de Duitse aanval op Nederland in 1940. Het museum bestaat uit diverse kazematten en een bezoekerscentrum.
 
Als u zeilt rond de Waddenzee is een bezoekje aan het Wrakkenmuseum in Terschelling zeker de moeite waard. Hier bekijkt u allerlei opgedoken inventarisstukken van de vele scheepswrakken rondom het eiland Terschelling. Hier vindt u allemaal bijzondere voorwerpen en rariteiten uit de periode 1650 tot heden. Achter het museum ligt zelfs een echt piratenschip.
 
Andere leuke musea in de buurt zijn het Nederlands Stoommachinemuseum in Medemblik en het Museum van de 20 eeuw in Hoorn. Bezoekt u Hindeloopen tijdens uw zeiltocht? Neem dan zeker een kijkje bij Museum Hindeloopen, waar u in de geschiedenis van deze handelsstad duikt. Ook kunt u een bezoekje brengen aan het Schaatsmuseum. Immers is Hindeloopen 1 van de 11 Friese steden.

Leuke parken vlakbij het water

Tijdens een zeiltochtje met vrienden en familie kan het ook heel leuk zijn om een dierenpark, themapark of speeltuin te bezoeken. Op het waddeneiland Texel vindt u dierenpark Texel ZOO. In dit park bekijkt u tientallen diersoorten zoals kleine zoogdieren, lori's en een groot aantal andere vogelsoorten en reptielen. Ook zijn er sensationele roofvogelshows in het park te bewonderen. Fan van de boekenserie De Kameleon? Bezoek dan zeker Kameleondorp Terherne. Hier kan iedereen de avonturen van Hielke en Sietse Klinkhamer herbeleven. Plus u ervaart het boerenleven in de jaren 50.
 
Gaat u met kleinere kinderen op stap? Dan is een bezoek aan Sybrandy’s Speelpark in Oudemirdum een superleuk uitstapje. Hier vindt u diverse kleine attracties en gave speeltoestellen voor een klein prijsje. Bezoek ook zeker met de kleinere kinderen Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Zoals de naam al aangeeft zijn hier verscheidene sprookjes te bekijken. Bovendien beschikt dit park ook over kleine attracties zoals een schommelschip en een oldtimerbaan.

Enthousiast geworden om met vrienden of familie op zeiltocht te gaan en onderweg de leukste uitstapjes te maken voor zowel jong als oud? Bekijk dan de mogelijkheden op onze website of overleg telefonisch uw wensen met ons. We denken graag mee over de invulling van een unieke dag of meerdere dagen (met overnachting) op een traditioneel zeilschip!