Alweer macaroni? Nee, dan liever dit. Als u durft...

Gepubliceerd op 3 juni 2019

Wie meerdere dagen gaat zeilen met een schoolklas ontkomt niet aan de vraag: wat eten we vandaag? Natuurlijk is een grote pan macaroni lekker en eenvoudig klaar te maken. Maar wat ons betreft mag het best een beetje spannender. Zonder dat het meteen ingewikkeld wordt. Een kop Bloedsoep met Heksenvingers zal zeker in de smaak vallen bij uw jeugdige gasten. Zo maakt u het…

Gaat u zeilen met scholieren? Dan ontstaat er natuurlijk stevige trek bij u en uw leerlingen. En wanneer u meerdere dagen met uw schoolklas het IJsselmeer op gaat, kunt u vast wat hulp gebruiken bij het bedenken van verschillende gerechten. Die u gezamenlijk kunt bereiden én die het gros lust.

We delen graag een lekker én origineel menu dat u samen met uw leerlingen in een mum van tijd op tafel zet. Pfoe, dat is alvast een zorg minder. Want, wie al vaker een meerdaags uitje met een groep scholieren heeft gemaakt zal het vast herkennen: gezond koken voor en mét een groep jongeren vormt meestal een hele uitdaging.

Bloedsoep met Heksenvingers

Pardon? Bloedsoep? Jazeker, eenvoudig om te maken, bijzonder smaakvol en ook nog gezond. Een ideaal gerecht dus. En die Heksenvingers maken het knapperig af.

Of en wanneer u uw leerlingen aan boord van het zeilschip vertelt dat deze bloedsoep met heksenvingers gewoon een lekkere, verse tomatensoep is met kaasstengels… Dat laten we aan u over ;-)

Aan de slag in de keuken aan boord!

Tomatosoup

Benodigdheden (per 4 personen):

  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • bouillonblokje (vegetarisch)
  • 4 rijpe tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • kaasstengels

Bereiding:

  1. Snij de tomaten en paprika in reepjes. Verwijder de zaadjes.
  2. Doe de reepjes in een ovenschaal en zet deze 20 minuten in de oven op 180 graden.
  3. Pel de ui en de teen knoflook en snij deze allebei in grove stukken. Fruit de ui en knoflook in een scheutje olijfolie. Haal de schaal met tomaat en paprika uit de oven en voeg de reepjes toe aan de gefruite ui en knoflook. Goed mengen! Voeg wat zout en peper naar smaak toe.
  4. Breng ondertussen een pan heet water aan de kook, laat het bouillonblokje hierin oplossen. Voeg de tomaat, paprika, ui en knoflook hieraan toe. Gebruik een blender om het mengsel smeuïg en glad te maken.
  5. Laat de soep een poosje inkoken tot de juiste dikte.

Serveer de soep, samen met de kaasstengels. Eet smakelijk!

Met een aanvullende salade of lekkere broodjes, is de maaltijd helemaal compleet. En kan iedereen er weer helemaal tegen.

Wilt u naast een aantal keukenhulpen meer leerlingen betrekken bij de maaltijd? Dit menu leent zich uitstekend voor wat extra aankleding. Tover de salon van het schip bijvoorbeeld om tot een echt heksenhol met spinnenwebben, slangen en vleermuizen. Geheid gespreksstof en gezelligheid!

Vegetariërs aan boord?

Onze bloedsoep wordt bereid zonder dierlijke ingrediënten, dus prima geschikt voor vegetarische leerlingen die liever of helemaal geen vlees eten. Voeg eventueel aan een aparte pan soep gehaktballetjes toe, voor diegene die dit wel graag lust.

Krijgt u van al dit lekkers ook trek in zo’n zeiluitje met school?

Naast het avontuur van het zeilen op het IJsselmeer zijn er tal van aanvullende excursies en activiteiten. Bekijk de mogelijkheden op onze website of overleg telefonisch uw wensen met ons. We denken graag mee over de invulling van een unieke dag of meerdere dagen (met overnachting) met scholieren op een traditioneel zeilschip!