Terug naar: Bestemmingen IJsselmeer | Bestemmingen Waddenzee | Bestemmingen Markermeer | Bestemmingen Friese Meren

Monnickendam is een gemoedelijk havenstadje met een gezellig centrum bomvol terrasjes en restaurants aan de historische grachten en pleinen. Monnickendam ligt op een steenworp afstand van Amsterdam en is met de streekbus in een kwartiertje te bereiken: Daarmee is Monnickendam de beste uitvalsbasis voor een dagje Amsterdam.

Overdag Amsterdam verkennen; 's avonds lekker rustig borrelen op een terrasje aan de haven. Amsterdam is daarmee de grootste bezienswaardigheid van Monnickendam, maar daarmee doe we het leuke stadje wel tekort. Het historische Zuiderzeestadje beschikt over een ruime en gezellige haven direct in het oude centrum. Dat centrum heeft een gezellige en gemoedelijke uitstraling en beschikt over een zeer ruime keus aan terrasjes, restaurants en leuke winkeltjes. Hoewel Amsterdam om de hoek ligt, zijn de nodige voorzieningen gewoon op loopafstand van de haven te vinden. Bovendien ligt er op ca. 10 minuten lopen van de haven een groot parkgebied aan het water met enkele speelweides en zandstrandjes.

Voorzieningen

Bezienswaardigheden

De regelmatige busverbinding naar Amsterdam centraal is een belangrijk pluspunt van Monnickendam. Plan uw reis via www.9292.nl.

Monnickendam ligt in de regio Waterland - een van de meest pittoreske en markante Nederlandse landschappen. Wie van plan is de zeiltocht af te wisselen met een middagje fietsen kan vanuit Monnickendam deze prachtige omgeving prima verkennen en zo Den Ilp, Broek in Waterland en Marken bezoeken. Info over de fietshuur staat op www.berkoning.nl. Alle informatie is ook via het Tourist Info Point te verkrijgen op www.laagholland.com.

Mijn zeiltocht plannen

Geen zeiltocht is hetzelfde. Daarom helpen wij u graag bij het plannen van uw zeiltocht op een traditioneel zeilschip. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies of vraag gemakkelijk online een offerte aan.

Plan mijn zeiltocht