Terug naar: Bestemmingen IJsselmeer | Bestemmingen Waddenzee | Bestemmingen Markermeer | Bestemmingen Friese Meren

Edam

Edam noemt zich tegenwoordig "Little Amsterdam". Oordeel zelf of dat terecht is, maar een bezoek is Edam meer dan waard - juist met een traditioneel zeilschip. Iedere woensdagochtend is er een echte Hollandse kaasmarkt en het stadje is volgepakt met prachtige historische panden, sommigen zelfs daterend uit de 16e eeuw. In Edam wordt u ondergedompeld in oer-Hollandse historie zonder opsmuk (of heel weinig in ieder geval)!

Algemeen

Edam is een klein Hollands handelsstadje met een zeer rijke, nog goed zichtbare historie. Doordat Edam in de laatste decennia maar weinig is gegroeid heeft het een compacte en gemoedelijke uitstraling. Het voorzieningenniveau is daardoor matig, maar het hoognodige is wel aanwezig. De supermarkt kan, afhankelijk van de ligplaats, wel een half uurtje lopen zijn. Terrasjes en restaurants zijn er wel te vinden en voor een kaaswinkel hoeft u ook niet lang te zoeken.

Voorzieningen

Bezienswaardigheden

De kaasmarkt is de grootste attractie van Edam: in de zomer wordt hier iedere woensdagochtend op traditionele wijze regionale kaas (Edammer!) aangevoerd en verhandeld. Een waar schouwspel waar de Edammers iedere week weer een feestje van maken. In de directe omgeving van de kaasmarkt zijn natuurlijk verschillende kaaswinkels te vinden waar u verschillende kazen kunt proeven en wat lekkers voor op aan boord of thuis kunt meenemen. Data en bijzonderheden zijn te vinden op www.kaasmarktedam.nl.

Het lokale VVV-kantoor kan u verder alles vertellen over het stadje en de bezienswaardigheden en evenementen. Voor groepen is het bovendien mogelijk om op afspraak met een gids Edam te verkennen. Informatie is te vinden op www.laagholland.com

In het Edams Museum ontdekt u aan de hand van een collectie aan schilderijen, prenten en objecten de rijke geschiedenis van Edam. Leuk weetje: Met haar stichting in 1895 is het Edams museum een van de oudste musea van Nederland! Alle informatie staat op www.edamsmuseum.nl.

Mijn zeiltocht plannen

Geen zeiltocht is hetzelfde. Daarom helpen wij u graag bij het plannen van uw zeiltocht op een traditioneel zeilschip. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies of vraag gemakkelijk online een offerte aan.

Plan mijn zeiltocht