<< Terug

Gepubliceerd op 15 maart 2020

We begrijpen dat er veel vragen leven over het Coronavirus / COVID-19 en welke invloed dit heeft op uw verblijf aan boord van onze schepen.
Omdat de komende periode de situatie en regelgeving per uur gewijzigd kan worden, is deze ook voor ons niet altijd te overzien.
 
We hebben de meest gestelde vragen met betrekking tot het Coronavirus voor u op een rijtje gezet. 

Laatste update: 25.06.2020, 09:30 uur

Ik heb een zeiltocht geboekt voor de periode tot en met 20 juni 2020.

Helaas gaat uw zeiltocht niet door wanneer deze plaatsvindt in de periode tot en met 20 juni 2020. Dit besluit is een gevolg van de maatregelen die de overheid heeft opgelegd.
Wanneer u een zeiltocht geboekt heeft in de deze periode, kunt u deze kosteloos omboeken naar een periode later in dit jaar of maximaal 370 dagen vooruit. Het aan ons betaalde bedrag nemen we mee als aanbetaling voor uw omgeboekte zeiltocht.

Wanneer u uw zeiltocht niet wilt of kunt omboeken, ontvangt u van ons een voucher over het bedrag dat u aan ons heeft betaald. U kunt dit bedrag besteden voor een volgende zeiltocht. Zo heeft u tot een (1) jaar na uitgifte van de voucher de tijd een nieuwe boeking te maken. De vertrekdatum van de nieuwe reis moet uiterlijk plaatsvinden op 31 oktober 2021.

In deze uitzonderlijke situatie die is ontstaan als gevolg van het coronavirus / COVID-19 is een restitutie van de vooruitbetalingen niet mogelijk. U ontvangt van ons een voucher. Deze voucher is niet inwisselbaar voor contanten.

Kan ik na 20 juni op vakantie?

Voor de periode na 20 juni zijn door de overheid geen aparte maatregelen voor onze schepen opgelegd. We voeren de reizen in overleg met de gasten uit.

Ca. een maand voor afvaart verzoeken we u ons volgende gegevens door te geven:
- voor- en achternaam van de deelnemer
- geboortedatum van de deelnemer
- of en welke deelnemers een gezamenlijke huishouding voeren
Op basis van deze gegevens beslist de scheepseigenaar of hij de zeiltocht met u kan maken met inachtneming van de maatregelen conform de richtlijnen van de overheid. Op deze manier beschermen we uw en onze gezondheid en vermijden we risico's. Zodat u kunt genieten van een zorgeloze tijd aan boord.

Annuleren van een tocht met een vertrekdatum op of na 20 juni 2020

U bent vanaf 20 juni 2020 van harte welkom aan boord. De Nederlandse overheid heeft op dit moment vanaf die datum geen aparte beperkingen opgelegd aan de scheepseigenaren. Dit betekent dat onze schippers met inachtneming van de algemeen geldende maatregelen met u kunnen gaan zeilen. 

Het is voor de periode vanaf 20 juni alleen onder bepaalde omstandigheden mogelijk kosteloos om te boeken of te annuleren. Vraagt u bij ons na of uw zeiltocht hiervoor in aanmerking komt.
In de algemene voorwaarden die u bij boeking meegezonden zijn, vindt u de annuleringsvoorwaarden.

Of uw verzekering de annulering dekt is afhankelijk van uw verzekering. We adviseren u daarover contact met uw verzekeraar op te nemen.

Alleen bij maatregelen die het uitvoeren van de tocht beperken op de datum van vertrek kunt u uw reis kosteloos annuleren. Dit laat zich dus niet ver vooraf voorspellen. Mocht dit het geval zijn informeren we onverwijld en voor het begin van de reis hierover. 

Mocht u geannuleerd hebben, maar een week voor de oorspronkelijke aankomstdatum is het schip nog beschikbaar? U bent van harte welkom! U betaalt het resterende bedrag tot de oorspronkelijke huurprijs en uw zeiltocht kan alsnog plaatsvinden.  

Maatregelen met betrekking tot de uitbraak van het coronavirus

Frisian Sailing Company en de aangesloten scheepseigenaren volgen de aanbevelingen van de aangewezen gezondheidsinstanties en passen ons handelen overeenkomstig aan.
Al onze schepen hanteren de geldende voorschriften en we wijzen onze gasten op de gebruikelijke hygiŽne instructies die van toepassing zijn:
-  regelmatig minimaal 20 seconden handen wassen
-  hoesten in de elleboog
-  papieren zakdoekjes gebruiken
-  vermijden van fysiek contact, waaronder handen schudden en
-  een minimale afstand van 1,5 m houden

Voelt u zich grieperig of verkouden dan vragen we u de door de overheid afgekondigde periode thuis te blijven, zodat we de gezondheid van de andere gasten aan boord en onze bemanningen kunnen waarborgen.

We volgen de ontwikkelingen nauwlettend en als deze het noodzakelijk maken passen we ons beleid aan.

Actuele informatie

Actuele informatie over het Coronavirus / COVID-19 vindt u hier:

Contact

Heeft u nog vragen en staat het antwoord er niet bij? Neemt u dan voor meer informatie contact met ons op via