<< Terug

Gepubliceerd op 15 maart 2020

We begrijpen dat er veel vragen leven over het Coronavirus / COVID-19 en welke invloed dit heeft op uw verblijf aan boord van onze schepen.
Omdat de komende periode de situatie en regelgeving per uur gewijzigd kan worden, is deze ook voor ons niet altijd te overzien.
 
We hebben de meest gestelde vragen met betrekking tot het Coronavirus voor u op een rijtje gezet. 

Laatste update: 01.04.2020, 09:00 uur

Ik heb een zeiltocht geboekt voor de periode tot 28 april 2020.

Helaas gaat uw zeiltocht niet door wanneer deze plaatsvindt in de periode tot 28 april 2020. Dit besluit is een gevolg van de maatregelen die de overheid heeft opgelegd.
Wanneer u een zeiltocht geboekt heeft in de deze periode, kunt u deze kosteloos omboeken naar een periode later in dit jaar of maximaal 370 dagen vooruit. Het aan ons betaalde bedrag nemen we mee als aanbetaling voor uw omgeboekte zeiltocht.

Wanneer u uw zeiltocht niet wilt of kunt omboeken, ontvangt u van ons een voucher over het bedrag dat u aan ons heeft betaald. U kunt dit bedrag besteden voor een volgende zeiltocht. Zo heeft u tot een (1) jaar na uitgifte van de voucher de tijd een nieuwe boeking te maken. De vertrekdatum van de nieuwe reis moet uiterlijk plaatsvinden op 1 mei 2022.

In deze uitzonderlijke situatie die is ontstaan als gevolg van het coronavirus / COVID-19 is een restitutie van de vooruitbetalingen niet mogelijk. U ontvangt van ons een voucher. Deze voucher is niet inwisselbaar voor contanten.

Kan ik na 28 april op vakantie?

Onze schepen varen in een gebied waarvoor op dit moment na 28 april 2020 nog geen bijzondere veiligheidsrisico's gelden. Er zijn geen beperkingen en we voeren de reizen uit zoals dat het onze gasten is afgesproken.
We nemen de maatregelen conform de richtlijnen van de overheid om uw en onze gezondheid te beschermen en risico's te vermijden. Zodat u kunt genieten van een zorgeloze tijd aan boord.

Annuleren van een tocht met een vertrekdatum na 28 april 2020

U bent na 28 april 2020 van harte welkom aan boord. De Nederlandse overheid heeft op dit moment vanaf die datum geen beperkingen opgelegd voor Nederland. Dit betekent dat onze schippers gewoon met u kunnen gaan zeilen. Het is dus voor de periode vanaf 28 april niet mogelijk kosteloos te annuleren. In de algemene voorwaarden die u bij boeking meegezonden zijn, vindt u de annuleringsvoorwaarden.

Of uw verzekering de annulering dekt is afhankelijk van uw verzekering. We adviseren u daarover contact met uw verzekeraar op te nemen.

Alleen bij maatregelen die het uitvoeren van de tocht beperken op de datum van vertrek kunt u uw reis kosteloos annuleren. Dit laat zich dus niet ver vooraf voorspellen. Mocht dit het geval zijn informeren we onverwijld en voor het begin van de reis hierover.

Maatregelen met betrekking tot de uitbraak van het coronavirus

Frisian Sailing Company en de aangesloten scheepseigenaren volgen de aanbevelingen van de aangewezen gezondheidsinstanties en passen ons handelen overeenkomstig aan.
Al onze schepen hanteren de geldende voorschriften en we wijzen onze gasten op de gebruikelijke hygiŽne instructies die van toepassing zijn:
-  regelmatig minimaal 20 seconden handen wassen
-  hoesten in de elleboog
-  papieren zakdoekjes gebruiken
-  vermijden van fysiek contact, waaronder handen schudden en een minimale afstand van 1,5 m houden

Voelt u zich grieperig of verkouden dan vragen we u de door de overheid afgekondigde periode thuis te blijven, zodat we de gezondheid van de andere gasten aan boord en onze bemanningen kunnen waarborgen.

We volgen de ontwikkelingen nauwlettend en als deze het noodzakelijk maken passen we ons beleid aan.

Actuele informatie

Actuele informatie over het Coronavirus / COVID-19 vindt u hier:

Contact

Heeft u nog vragen en staat het antwoord er niet bij? Neemt u dan voor meer informatie contact met ons op via