HISWA

HISWA BEELDMERK groot - jpg

Zorgeloos zeilen met HISWA-aangesloten charterschepen

Zeilen en verblijven op een traditioneel zeilschip is van zichzelf al een zorgeloze aangelegenheid. U gaat waar de wind gaat en verkent onderweg prachtige, vaak historische, havenplaatsen vol met bezienswaardigheden en gelegenheden voor een hapje en een drankje. Om het organiseren van deze zeiltocht net zo zorgeloos te laten verlopen, boekt u bij Frisian Sailing Company een HISWA-aangesloten charterschip.

Wat is HISWA?

“HISWA is een vereniging van meer dan 900 leden, bestaande uit gerenommeerde bouwers en verhuurders van boten en schepen. HISWA Vereniging heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en staat haar leden met raad en daad bij om u als gast optimaal van dienst te kunnen zijn. Als u een schip huurt bij een HISWA -lid bent u altijd beter uit. Ze zijn herkenbaar aan het rood-wit-blauwe logo. Huren bij een HISWA-lid is zorgeloos varen.”

Zorgeloos varen begint met goede afspraken

Alle HISWA-leden hanteren verplicht de HISWA Algemene Voorwaarden. Hierdoor weet u vooraf waar u aan toe bent. HISWA heeft speciale Algemene Voorwaarden opgesteld voor tochten met een traditioneel zeilschip – “Varen met schipper” noemen ze het. Het huren van een HISWA-aangesloten schip via een HISWA-aangesloten kantoor biedt u hiermee de duidelijkheid en zekerheid die nodig hebt voor een zorgeloze voorbereiding.

Voordelen voor u

De HISWA biedt u drie hele belangrijke voordelen, die verankerd zijn in deze Algemene Voorwaarden: 

1. Consumentvriendelijke Algemene Voorwaarden
2. Een onafhankelijke geschillenregeling
3. Een garantstelling

Deze voordelen gelden alleen wanneer u een HISWA-aangesloten schip via een HISWA-aangesloten kantoor boekt. Wat houden deze voordelen in?

De Hiswa Algemene Voorwaarden zijn tot stand gekomen in samenwerking met de ANWB en de Consumentenbond. De voorwaarden zijn zo duidelijk en begrijpelijk mogelijk geschreven en beperken de rechten van de consument op geen enkele manier.  

De onafhankelijke Geschillencommissie Waterrecreatie lost mogelijke geschillen tussen u en een HISWA-bedrijf op een praktische, snelle en vakbekwame manier op. HISWA Vereniging staat borg als een HISWA-lid een bindend advies niet nakomt.

HISWA-vereniging staat garant voor uw betaling(en) tot max. € 10.000 in geval het HISWA-lid een bindend advies van de Geschillencommissie Waterrecreatie niet nakomt.

HISWA boekingsgarantie logo

Wanneer u een zeiltocht organiseert en het perfecte schip voor uw tocht binnen onze vloot niet beschikbaar is, kijken wij voor u buiten onze vloot naar alternatieven. Het kan voorkomen dat een van deze alternatieven niet bij de HISWA is aangesloten – in dat geval informeren wij u duidelijk welke alternatieven wel en niet bij de HISWA zijn aangesloten en welke voorwaarden er gelden. Bij Frisian Sailing Company mag u vertrouwen op een zorgeloze en persoonlijke behandeling. De volledige Algemene Voorwaarden zijn hier te lezen.

Frisian Sailing Company is sinds 2017 HISWA-lid - vanaf dat jaar is de HISWA-vereniging opengesteld voor zeil-charterschepen. Dit houdt in dat zowel het kantoor als de vloot zich bij de HISWA-vereniging hebben aangesloten en de Algemene Voorwaarden van vanaf 2018 de vernieuwde voorwaarden van de HISWA gaan hanteren.

Welkom op het Water promotiefilm